20 травня 2015, 3:21

Перші страви

Суп із сочевиці з сосисками

Сочевиця — дуже корисний продукт. Вона багата клітковиною, вуглеводами та безліччю вітамінів. Найчастіше з сочевиці готують гарніри. Але сьогодні ми спробуємо приготувати смачний і ситний суп. Приготування не займе у вас багато часу.

Інгредієнти для приготування супу з сочевиці з сосисками:

(на 2,5 — 3 літра супу)

  • сочевиця зелена — 1 стакан
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • морква — 1 шт.
  • картопля — 3-4 шт.
  • сосиски — 300 г
  • сіль, перець
  • зелень

Спосіб приготування супу з сочевиці з сосисками:

  • Спершу треба промити сочевицю і залити 1,5 л води. Потім поставте на середній вогонь і варіть до готовності.
  • Далі нарізаємо півкільцями цибулю і соломкою моркву. Можна і натерти моркву на тертці, якщо бажаєте. На рослинному маслі обсмажуємо цибулю і моркву.
  • Потім потрібно почистити картоплю і порізати її невеликими кубиками. Додаємо нарізану картоплю в каструлю до сочевиці.
  • Коли суп закипить, можна додати засмажку з цибулі і моркви. Після цього дрібно нарізаємо сосиски і теж додаємо їх у суп.
  • Варимо суп ще 5 хвилин, додаємо сіль, перець, рубану зелень. Даємо супу настоятися під кришкою і подаємо до столу.
  • Приємного апетиту!