27 лютого 2016, 8:27

Перші страви

Суп-пюре з сочевиці

Простий, але при цьому смачний суп-пюре з сочевиці, дуже корисний і поживний. Суп виходить абсолютно пісним, але за бажанням Ви можна зварити його на курячому бульйоні, буде теж відмінно. Бажано використовувати тільки червону сочевицю, так як вона найкраще підходить для цієї страви. Вона дуже добре розварюється і додасть супу потрібну консистенцію.

Інгредієнти для приготування супу-пюре із сочевиці:

  • Червона сочевиця – 300 грам
  • Морква – 200 грам
  • Цибуля – 200 грам
  • Томатна паста – 1 їдальня ложка
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Мелена зіра (кумин) – пів чайної ложечки
  • Сіль і перець за смаком
  • Рослинна олія

Як готується суп-пюре з сочевиці:

Налийте в каструлю трохи рослинного масла і підсмажте подрібнену цибулю до прозорості. Це хвилинок 5.

Потім додайте томатну пасту і зіру, гарненько перемішайте і обсмажуйте хвилинку. Потім дрібно натріть моркву і закиньте в каструлю, смажити 2-3 хвилини.

Потім промийте сочевицю і додайте теж в каструлю.

Залийте все одним літром окропу. Дочекайтеся, поки закипить і тримайте на вогні 20-25 хвилин до готовності. За 5 хвилин до готовності додайте сіль і перець. Можете додати червоний гострий перчик.

Суп ретельно подрібніть в блендері. Якщо потрібно, то можете додати ще склянку окропу. Потім поставте на вогонь і трохи прогрійте.

До супу підійдуть сухарики, сметана (якщо Ви не дотримуєтесь посту), обсмажений бекон, шматочки вареної або смаженої курки і багато іншого. Але і без всіх цих добавок, у пісному варіанті, суп має просто відмінний смак. Суп-пюре з сочевиці, це не тільки ситно, корисно і поживно, але ще і дуже смачно!

Якщо Ви дотримуєтесь посту, то необов’язково морити себе голодом! Рецепти «Смачненького» підкажуть Вам дуже смачні пісні страви:

Пісний яблучний штрудель

Другі пісні страви

ТОП-7 рецептів пісних сніданків

Пісний медовий пиріг з яблуками

Приємного апетиту!