5 липня 2016, 6:58

Перші страви

Суп «Шурпа»

На перше сьогодні у нас дуже оригінальний суп «Шурпа». Інгредієнти всім знайомі, але їх з’єднання надає супу вельми незвичайний, приємний смак.

Інгредієнти для приготування супу «Шурпа»:

  • 500 г баранини або яловичини
  • 5-6 шт. картоплі
  • 2 шт. болгарського перцю
  • 2 шт. помідорів
  • 1 велика морква
  • 1 велика головка цибулі
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • Сіль
  • Перець
  • Зелень за смаком

Як приготувати суп «Шурпа»:.

  • Для початку беремо казанок і додаємо в нього вершкове масло і нарізану цибулю. Обсмажувати сильно не потрібно, бажано до прозорості.
  • Далі додаємо м’ясо, прожарюємо його.
  • Тим часом нарізаємо соломкою моркву і болгарський перець.
  • Коли м’ясо буде готове, додаємо в нього помідори (порізані кубиками), болгарський перець і морквою. Тушкуємо трохи з овочами.
  • Після цього необхідно долити води, томатну пасту. Рідина повинна покривати овочі і м’ясо.
  • Тушкуємо все ще півгодини. В кінці додаємо нарізану кубиками картоплю і чекаємо, поки він буде готовий.
  • По завершенню приготування потрібно посолити, поперчити і додати видавлений часник.
  • Закриваємо кришкою (вже вимкнувши газ) і даємо настоятися 10-15 хвилин.
  • Подавати можна з зеленню.

    Приємного апетиту!