12 березня 2017, 8:38

Перші страви

Суп з бурякової бадиллям та квасолею

Сьогодні ми відкриємо секрет смачного і корисного супу з гички, яку ми зазвичай викидаємо. У листя буряка входить величезна кількість вітамінів і мінералів.

Інгредієнти для приготування супу:

  • 1 ст. квасолі
  • 1 буряк
  • 1 морквина
  • 3 пучка гички
  • Цибуля ріпчаста
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст. л. яблучного оцту 6%
  • Півпучка кропу
  • Сіль
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 1 ст. л. цукру

Спосіб приготування супу:

  • Підготуємо потрібні нам інгредієнти для супу.
  • Варимо квасолю до напівготовності. Поки вариться квасоля, ми в цей час злегка обсмажуємо цибулю.
  • Потім додаємо моркву і трохи обсмажуємо.
  • Натираємо буряк. Бадилля молодих буряків нарізаємо разом з черешками.
  • Додаємо в сковороду до цибулі і моркви.
  • Доливаємо трохи бульйону. Тушкуємо все 15 хвилин.
  • Щоб буряк не втратила колір, і суп був насиченого кольору, додаємо до буряках 1 столову ложку оцту і 1 столову ложку цукру. Коли вся маса протушкується, колір залишається насиченим.
  • Картоплю нарізаємо кубиками. Потім додаємо до звареної до напівготовності квасолі і варимо ще близько 7 хвилин.
  • За кілька хвилин до готовності додаємо наші обсмажені овочі.
  • Посипаємо суп зеленню вже безпосередньо перед подачею. Якщо додати зелень у каструлю з супом, то колір відразу зміниться і стане більш темним.
  • Приємного апетиту!