6 серпня 2015, 6:54

Перші страви

Суп з куркою, брокколі та квасолею

Навесні хочеться чого-небудь незвичайного і нового. Тож пропонуємо рецепт з доступних продуктів, але з незвичайним поєднанням. Скоріше всього, такого першого страви у вашій кулінарній книзі ще не було.

Всі знають, що стручкова квасоля, броколі – це надзвичайно корисні і багаті вітамінами продукти. Саме ці інгредієнти і стануть основними нашому рецепті.

Інгредієнти для приготування супу з копченою куркою, брокколі і квасолею:

  • курки (куряче філе)
  • 100 р. броколі
  • 100 г зеленої стручкової квасолі
  • 2.5 л. води
  • 3 картоплі
  • 2-3 гілочки петрушки
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 1 ч. л. приправи для курки
  • лавровий лист
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

  • Спершу нарізаємо кубиками очищену картоплю.
  • Потім подрібнюємо цибулю і моркву, раскаливаем масло в каструлі з товстим дном і обсмажуємо до прозорості цибулю близько 3-4 хв.
  • Після цього додаємо моркву і смажимо їх разом до легкого зарум’янювання на слабкому вогні.
  • Нарізаємо або розбираємо на волокна м’ясо курки (краще взяти куряче філе).
  • Додаємо в каструлю до цибулі з морквою філе курки, наливаємо 2 л води і доводимо до кипіння.
  • Ложем також картоплю і проварюємо суп близько 10 хв до напівготовності картоплі.
  • Далі потрібно додати в суп заморожену стручкову квасолю і нарізану на суцвіття брокколі, влити воду майже до краю каструлі, варити суп до готовності всіх овочів.
  • У готовий суп можете додати рубану петрушку, лавровий лист, спеції за смаком і при бажанні – підсолити. Після цього варіть ще 2-3хв. Подавати суп потрібно гарячим.

    Приємного апетиту!

    Завантаження…