12 січня 2017, 5:54

Перші страви

Суп з цвітної капусти

Цвітна капуста — дуже корисний і дієтичний овоч. Вона корисна в будь-якому вигляді приготування. Цей овоч неймовірно багатий різними вітамінами, білками, клітковиною.

Волокна цвітної капусти дуже тонкі, завдяки цьому засвоюються шлунком дуже швидко. Дієтологи і фахівці рекомендують додати цвітну капусту в свій раціон харчування, щоб бути стрункими і здоровими. До того ж, страви із цвітної капусти ще і неймовірно смачні!

Інгредієнти для супу з цвітної капусти:

  • качан цвітної капусти
  • 2 шт. морква
  • 1 шт. цибуля
  • 100 р. вершкового масла
  • 2 л. курячого бульйону
  • 4 ст. л. борошна
  • 3 ст. молока
  • 3 ст. л. сметани
  • петрушка
  • чорний мелений перець
  • сіль
  • лавровий лист

Спосіб приготування супу з цвітної капусти:

  • Спершу нарізаємо цибулю і моркву, розбираємо вимиту капусту на суцвіття і теж нарізаємо її.
  • Потім обсмажуємо на вершковому маслі цибулю і моркву – прямо у каструлі. Висипаємо туди ж капусту заливаємо курячим бульйоном. Можна розвести в окропі бульйонні кубики.
  • Додаємо спеції, варимо півгодини.
  • Далі готуємо білий соус, який додасть супу густоту і наваристого. Для цього збиваємо борошно і молоко, вливаємо в каструлю з розтопленим вершковим маслом. Доводимо до кипіння і варимо близько трьох хвилин, постійно помішуючи.
  • Перелити соус в суп, солимо за смаком, додаємо сметану.
  • Посипаємо зеленню і подаємо гарячим.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…