9 вересня 2018, 9:13

М’ясо

Свинина в клярі

В більшості кафе і ресторанів прийнято готувати свинячі відбивні, коли побите молоточком тонке м’ясо обвалюється в яйці і борошні. Свинина в клярі на сковороді принципово не відрізняється від відбивних, проте м’ясо не б’ють і обсмажують тонкими слайсами. Замість збитого яйця готується гірчичний кляр, завдяки якому свинина в панірувальних сухарях просочується гірчицею і змінює свій смаковий відтінок. Сухарі замість борошна дають хрустку, апетитну скоринку, до того ж їх можна змішати з улюбленим набором спецій до м’ясних страв. Якщо ви не знаєте, як приготувати свинину в клярі на сковороді, щоб м’ясо було просмажене, а оболонка з хлібної крихти не підгоріла.

Інгредієнти Свинини в клярі:

  • 500 г свинини (балика);
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. гірчиці (пасти);
  • панірувальні сухарі;
  • сіль за смаком;
  • гірчиця;
  • олія для смаження.

Рецепт приготування Свинини в клярі:

М’ясо наріжте рівними слайсами завтовшки по 0,5-1 див.

У мисці збийте яйце, перемішайте виделкою до однорідної маси, додайте гірчицю і сіль. Свинина в панірувальних сухарях на сковороді вийде ще смачніше, якщо в кляр або сухарі додати трохи спецій до м’яса.

Вмочіть м’ясо в яєчно-гірчичною суміші, потім обваляйте ретельно в панірувальних сухарях.

Розігрійте олію на сковороді, обсмажте шматочки з кожної сторони по 5-7 хвилин на середньому вогні. Якщо ви сумніваєтеся в готовності м’яса або шматки вийшли трохи товщі, краще прожарити їх довше на зовсім малому вогні.

Готова свинина в панірувальних сухарях на сковороді може подаватися в теплому або холодному вигляді. Прикрасьте тарілку зеленню, огірками та помідорами.

Джерело