10 листопада 2016, 2:36

М’ясо

Свиняча відбивна з грибами

Дуже смачне і ситне блюдо. Призначено для святкового столу, однак і для домашнього вечері теж дуже добре підходить. Час приготування всього 40 хвилин.

Інгредієнти на 4 порції свинячої відбивної з грибами:

  • 4 скибочки свинячої корейки без кістки (приблизно 400 г)
  • 300 г печериць
  • 200 г ріпчастої цибулі
  • 100 г чорносливу
  • 1 кг картоплі
  • 250 г суміш салатної зелені
  • 100 г помідорів чері
  • 60 г вершкового масла
  • 20 мл рослинного масла
  • Кілька листочків базиліка
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування свинячої відбивної з грибами:

  • Картоплю очистити, вимити й відварити в підсоленій воді.
  • Очистити цибулю і гриби. Цибулю нарізати соломкою, гриби — скибочками.
  • Скибочки корейки вимити, висушити паперовими рушниками і злегка відбити. М’ясо перекласти в невелику посуд, посолити, поперчити, скропити рослинним маслом і перемішати.
  • Залишити м’ясо на деякий час для маринування.
  • Розігріти в сковороді вершкове масло і обсмажити цибулю і гриби, час від часу їх помішуючи. Смажити необхідно, поки з грибів не випарується вся волога.
  • Потім додати чорнослив, посолити, поперчити і перемішати. Готові гриби перекласти в тарілку.
  • Розігріти духовку до 200°С.
  • У сковороді з антипригарним покриттям на рослинному маслі обсмажити скибочки свинячої корейки з усіх боків до одержання рум’яної скоринки.
  • Зверху на відбивні викласти тушковані гриби. Поставити сковороду в духовку на 10-15 хвилин, поки не підрум’яняться гриби.
  • Помідори черрі розрізати навпіл і змішати з салатним міксом і листям базиліка.
  • Злити картоплю. Порційно розділити м’ясо, салат, картопля та подавати всі на одній тарілці.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…