30 серпня 2015, 1:40

М’ясо

Свинячі реберця, тушковані з інжиром

Зазвичай інжир, з-за його солодощі, застосовують у приготуванні десертів, солодкої випічки та інших солодких страв. Проте з ним можна готувати також м’ясні та рибні страви. Солодкий інжир надає стравам особливий аромат, а також пікантність і вишуканість.

Час приготування: 1 годину

Калорійність однієї порції: 550 ккал

Інгредієнти на 4 порції тушкованих свинячих реберець:

  • 4 свинячі реберця
  • 16 штук свіжого інжиру (якщо використовуєте сушений, треба попередньо замочити)
  • 4 стиглих помідора
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 3 склянки м’ясного бульйону
  • 2 столові ложки борошна
  • 1 келих білого вина
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • сіль і перець

Приготування свинячих реберець, тушкованих з інжиром:

  • Посоліть і поперчіть м’ясо, обсмажте на оливковій олії в керамічній каструлі, зніміть з вогню, відкладіть.
  • На тому ж маслі обсмажте цибулю і часник протягом 10 хвилин. Коли вони придбають золотистий колір, додайте нарізані помідори і готуйте, поки трохи не уварятся. Посипте борошном, перемішайте, полийте вином, дайте увариться.
  • У сотейник налийте бульйон і покладіть туди свинячі ребра. Накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 25-30 хвилин
  • Потім дістаньте ребра, соус пропустіть через сито і знову налийте в сковороду, туди ж покладіть реберця.
  • Помийте інжир, очистіть, розріжте на половинки, додайте в блюдо і тушкуйте ще 10 хвилин.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…