22 вересня 2018, 5:38

М’ясо

Тафельшпіц — відварна яловичина по-австрійськи

Тафельшпіц — страва австрійське, а по-російськи я б назвала «Відварна яловичина з обсмаженою картоплею і шпинатним соусом».

Треба (на 6 порцій):

  • 1,5-2 кг яловичого огузка (я брала лопатку)
  • 3 середні цибулини
  • 4 черешка селери
  • 2 середні моркви
  • 2-3 ягоди ялівцю (я брала 3)
  • 2 лаврових аркуша
  • сіль
  • чорний перець

Для гарніру:

  • 1 кг дрібної картоплі
  • 1 кг свіжого шпинату (я брала 1 упаковку замороженого)
  • 3-4 зубчики часнику (виключила)
  • 400 мл жирних вершків (брала 250 мл)
  • рослинна олія

Як приготувати тафельшпіц:

1. Моркву і селеру порізати не дуже крупно. Залити м’ясо у велику каструлю 1,5 л холодної води, покласти 1 очищену цілу цибулину, моркву і селеру. Довести до кипіння на сильному вогні, додати ялівець, лавровий лист, сіль і перець за смаком. Зменшити вогонь до мінімуму і варити 2-3 години.

2. Зняти каструлю з вогню, м’ясо перекласти на блюдо, а бульйон процідити через дрібне сито (я закінчувала варіння м’яса, коли гарнір вже був майже готовий).

3. Картоплю очистити і окремо відварити до готовності, залишився цибулю тонко нарізати. Розігріти на сковороді 2 ст. л. рослинного масла, покласти нарізану цибулю і картоплю. Обсмажити на середньому вогні до золотистого кольору.

4. Окремо обсмажити на сковороді 1-2 ст. л. масла крупно нарізаний часник, через 30 сек. додати шпинат і вершки (я часник виключила, в каструльку налила масло, поклала заморожений шпинат, коли розтанув — додала вершки). Помішуючи, уварити наполовину і зняти з вогню.

5. Для подачі полити м’ясо бульйоном, поруч на блюдо викласти картоплю, а шпинатний соус подати окремо.

Нам було смачно дуже-дуже-дуже. Дивно, що моєму чоловікові дуже сподобався цибулю, який смажився з картоплею, я використовувала червоний лук при смаженні. Він вийшов досить сильно підсмаженим, але при цьому залишився солодкуватим.

Бульйон я заморозила — використовую в різотто.

Овочі пробила блендером, додала вершки і суміш спецій (я не знаю, що в складі — мені в подарунок з Болгарії привезли, у неї горіховий запах), прокипятила на повільному вогні — вийшло подобу супу-пюре.

Джерело

Завантаження…