7 жовтня 2016, 2:28

Кулінарні секрети

Тісто для вонтонів

Вонтони — це китайські пельмені. Тісто для вонтонів можна купити у великих супермаркетах. Але Ви можете його зробити також і за нашим рецептом.

У готових обгорток для вонтонів безліч застосувань. З ними можна і ліпити пельмені, манти, і смажити у фритюрі хрусткі китайські млинці і маленькі пиріжки… А також варити суп вонтон.

Інгредієнти на 36 штук:

  • 1 яйце
  • 1/3 склянки води
  • 2 склянки борошна
  • 1/2 чайної ложки солі

Як приготувати тісто для вонтонів:

  • У невеликій мисці збийте яйця. Додайте воду і перемішайте.
  • У великій мисці змішайте борошно і сіль. Зробіть поглиблення в центрі суміші і повільно влийте суміш яєць з водою. Ретельно перемішайте. Якщо суміш вийде дуже сухою, додайте ще води по 1 чайній ложці, поки у вас не вийде податливе тісто.
  • На злегка посипаною борошном поверхні місіть тісто, поки воно не стане еластичним.
  • Розділіть тісто на дві кулі. Накрийте кулі вологою тканиною і залиште мінімум на 30 хвилин.
  • Розділіть кожен шар на чотири рівні частини. Розкачайте на квадрати розміром 27 х 27 див. Розріжте квадрат на невеликі квадратики розміром 9 х 9 см., Краще не складати їх один на інший, щоб не злиплися. Використовувати в рецептах, для яких потрібні обгортки для вонтонів.
  • Ліплять вонтони різними способами, деякі з них наведені на головній картинці.

    Зберігання: Обгортки для вонтонів можна заморожувати.

    Порада: Для економії часу дуже зручно скористатися машинкою для виготовлення пасти.

    Приємного апетиту!

    Завантаження…