19 червня 2017, 10:12

Заготовки

ТОП-10 рецептів консервування помідорів

Консервовані помідори — найкращі, перевірені рецепти консервування! Скороспілки і не дуже, з оцтом і без… Зберігайте, знадобляться!

Зміст:

  • Томати «Пальчики оближеш»
  • «П’яні помідори»
  • Помідори «кузнецовски»
  • «Пікантні помідори»
  • Черрі смачненькі
  • Мамині помідорчики
  • Помідори без оцту
  • Помідори-одноденки «Мрія»
  • Помідори по-грузинськи
  • Помідори з капустою
  • 1. Консервовані помідори «Пальчики оближеш»

    Інгредієнти:

    • 3 кг помідорів,
    • 200 г зелені (кріп, петрушка, листя вишні),
    • 1 головка часнику,
    • 100 р ріпчастої цибулі.

    Маринад:

    • 3 л води,
    • 2 ст. ложки солі,
    • 9 ст. ложок цукру,
    • 2-3 шт. лаврового листа,
    • 3 шт. перцю горошком,
    • 1 склянка 9%-ного оцту.

    Приготування:

    Томати, вимити. Банку пропарити, на дно покласти рубану зелень, часник, влити 3 ст. ложки рослинної олії, потім покласти помідори, на них-кільця цибулі.

    Маринад: закип’ятити воду з сіллю, цукром, перцем, лавровим листом, влити оцет. Не дуже гарячим маринадом залити помідори і стерилізувати 15 хвилин. Банки закатати.

    2. «П’яні помідори»

    Інгредієнти:

    Для маринаду:

    • на 7 склянок води:
    • 2 ст. ложки солі,
    • 4 ст. ложки цукру,
    • 3 лаврові листки,
    • 2 зубчики часнику,
    • 10 горошин чорного перцю,
    • 5 шт. гвоздики,
    • 1 ст. ложка 9%-ного оцту,
    • щіпка червоного перцю,
    • 1 ст. ложка горілки.

    Приготування:

  • Червоні і бурі невеликі помідори вимити й укласти в 3-літрову банку.
  • Приготувати маринад і залити киплячим помідори.
  • Накрити прокип’яченими кришками і стерилізувати 15-20 хвилин, потім закатати і, перевернувши догори дном, остудити.
  • Банки добре зберігаються навіть при кімнатній температурі. Помідори дуже смачні і розсіл теж.

    3. Консервовані помідори «кузнецовски»

    У 3-літрову банку рядами викласти помідори і 1 розрізаний на 6 частин солодкий болгарський перець. Ніяких інших приправ не додавати. Залити окропом. Витримати під кришкою до охолодження 20 хвилин. Потім воду злити в каструлю, додати в неї (з розрахунку на одну 3-літрову банку) 150 г цукру, 60 г солі, 2 ст. ложки 9%-ного оцту.

    Довести розчин до кипіння, залити в банки доверху. Закатати, не стерилізуючи. Накрити теплою ковдрою. Залишити до охолодження. Помідори, заготовлені таким способом, солодкі, смачні і дуже добре зберігаються.

    4. «Пікантні помідори»

    У простерилизованную 3-літрову банку укладаємо червоні помідори. Без усього!

    Заливаємо окропом і залишаємо до приготування маринаду.

    Готуємо маринад:

    На 1,5 л води одну столову ложку солі, 100 г піску (це буде пів-склянки). Доводимо маринад до кипіння. Маринад закипів — зливаємо воду з банки. Поверх помідорів кладемо 1 ст. ложку з верхом натертого часнику і заливаємо киплячим маринадом. Оцет можна налити (1 чайну ложку), а можна і не наливати. Закатуємо, вкриваємо ковдрою на ніч.

    5. Консервовані помідори-черрі смачненькі

    Помідори помити, простерилізувати банки, кришки прокип’ятити 5-10 хвилин.

    На дно літрової банки покласти лавровий лист 3-5штук, перець чорний горошком 5-6 штук, часник (1 зубчик, порізаний на 4 частини), болгарський перець, за бажанням, порізаний на 4 частини, і гілочку петрушки.
    Викласти в банку помідори, залити окропом на 5 хвилин. Потім воду злити в каструлю, закип’ятити, додати з розрахунку на 1,5 літра води: 2 столові ложки солі, 5 чайних ложок цукру, 1 столову ложку оцту.

    Залити помідори маринадом, закатати, укутати ковдрою.

    6. Мамині помідорчики

    У чисту і суху 3-х літрову банку покласти червоні помідори (наколоти кожен вилкою) і 1 болгарський перчик, порізаний на 4-6 часточок.

    Залити окропом, витримати до охолодження 15-20 хвилин.

    Потім злити воду в каструлю, додати в неї (з розрахунку на 3-х літрову банку):

    • 150 г цукру (5 столових ложок)
    • 60 г солі (2 столові ложки)
    • 2 столові ложки 9% оцту.

    Розчин довести до кипіння, залити в банки доверху і закатати, не стерилізуючи.

    Накрити теплою ковдрою до повного охолодження.

    7. Консервовані помідори без оцту

    Інгредієнти (у розрахунку на 3-х літрову банку):

    • 5 ст. л. цукру з гіркою,
    • 2 ст. л. солі без гірки,
    • 1 чайну ложку лимонної кислоти,
    • перець горошком,
    • гвоздика,
    • кориця шматочками.

    Приготування:

    Помідори покласти в банку, насипати перець горошком, гвоздики і шматочки кориці — все за смаком, залити окропом, дати охолонути, воду злити. У банку засипати сіль, цукор і лимонну кислоту. Залити повторно окропом і закатати. Помідори виходять солодкуватими і зовсім не гострими. Кислота навіть не відчувається. Дуже добре для тих, кому не можна оцет.

    8. Консервовані помідори-одноденки «Мрія»

    Робляться вони швидко, просто, а результат приголомшливий. Помідори бланшируются, очищаються від шкірки і укладаються в каструлю, потім на них посипається шар нарізаного кропу і видавлюється часник.

    Все це заливається теплою (трохи тепліше кімнатної температури) солоною водою.

    Пропорції:

    • 1 кг помідорів,
    • 1 пучок кропу,
    • 7-8 зубчиків часнику,
    • 1 літр води,
    • 1 столова ложка з невеликою гіркою солі.

    Помідори готові за один день.

    9. Консервовані помідори по-грузинськи

    На дно трилітрової банки кладемо нарізану кільцями моркву, 2 стручки болгарського перцю, 3 невеликих зубчики часнику, кріп, петрушку. Укладаємо помідори. Заливаємо на 5 хвилин окропом, зливаємо, додаємо у воду 100 г цукру, 100 г 9%-го оцту, 1 столову ложку солі, прокип’ятити і залити помідори, закатати.

    10. Консервовані помідори з капустою

    Інгредієнти (на 3-х літрову банку):

    • 1 ст. ложку солі
    • 2 ст. ложки цукру
    • 50 мл 9%-ного оцту
    • 2 таблетки аспірину

    Приготування:

    Помідори перекладати в банку нашаткованої капусти. У банку насипати сіль, цукор, оцет — залити окропом, зверху додати аспірин і закатати.

    Перевернути, укутати до повного охолодження. Швидко, красиво, смачно. Спробуйте — не пошкодуєте.

    Приємного апетиту!