16 грудня 2016, 8:10

М’ясо

ТОП-3 рецепта м’яса по-французьки

М’ясо по-французьки — один із знаменитих рецептів приготування святкового м’ясної страви. Той, класичний, рецепт, я думаю, всім відомий. А додайте ці наші рецепти до свого класичного м’яса по-французьки і не забудьте покликати друзів на дегустацію. Буде смачно!

1. Запечене м’ясо з грибами і сиром

Інгредієнти для приготування запеченого м’яса з грибами і сиром:

  • Свиняча вирізка — 600 г
  • Печериці — 200 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Сіль, перець — за смаком
  • Сметана — 200 г
  • Яйця курячі — 2 шт.
  • Тертий сир — 75 г

Приготування запеченого м’яса з грибами і сиром:

1. М’ясо помити і нарізати поперек волокон скибочками завтовшки близько сантиметра. Потім відбити, посипати сіллю і перцем.

2. Гриби помити і нарізати пластинками. Обсмажити на розігрітій з маслом сковороді разом з подрібненою цибулею.

3. М’ясо викласти на деко, застелене фольгою і змащений маслом.

4. Сметану збити виделкою разом з яйцями, додати тертий сир. Приправити за смаком.

5. Рівномірно розподілити гриби поверх відбивних, полити яєчним соусом. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору.

2. М’ясо по-французьки з ананасами

Інгредієнти для приготування м’яса по-французьки з ананасами:

  • Свиняча вирізка — 500 г
  • Твердий сир — 200 г
  • Ріпчаста цибуля — 2-3 шт.
  • Майонез — 200 г
  • Сіль, мелений перець — за смаком
  • Рослинне масло — для змазування

Приготування м’яса по-французьки з ананасами:

1. Цибулю почистити, помити і нарізати кільцями. М’ясо помити, обсушити й нарізати скибочками. Потім відбити кухонним молотком і посипати сіллю і перцем. Сир натерти на крупній тертці.

2. Деко для випічки застелити фольгою, змастити рослинним маслом і рівномірно розподілити порізану цибулю. Зверху викласти м’ясо і майонез.

3Слить рідину з банки з ананасами, викласти по одній шайбі» на кожну скибочку м’яса. Знову змастити майонезом. Рівномірно посипати тертим сиром.

4. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом півгодини.

3. М’ясо по-французьки з помідорами

Інгредієнти для приготування м’яса по-французьки з помідорами:

  • Свиняча шийка — 700 г
  • Цибуля — 1-2 шт.
  • Помідори — 3-4 шт.
  • Сир — 200 г
  • Майонез — 100 г
  • Сіль, перець — за смаком
  • Зелень — за смаком

Приготування м’яса по-французьки з помідорами:

1. Свинину відбиваємо через поліетиленову плівку. Солимо, перчимо, додаємо спеції за смаком.

2. В деко для запікання або форму наливаємо рослинне масло і викладаємо відбиті шматочки свинини. Цибулю нарізаємо кільцями або півкільцями і, не розділяючи його, викладаємо на м’ясо.

3. Помідори нарізаємо пластинками і наступним шаром викладаємо на цибулю. Помідори рясно змащуємо майонезом. Сир натираємо на крупній тертці і викладаємо помідори.

4. Відправляємо деко в духовку на 25 хвилин і запікаємо при температурі 180 градусів.

5. Після цього даємо настоятися м’яса хвилин 15. Подаємо разом із зеленню і будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!

Завантаження…