15 грудня 2016, 7:13

Випічка

Торт «Чорний ліс»

Шоколадний торт «Чорний ліс» — класичний рецепт. Чудовий десерт з німецької кухні! Рецепт одного з варіантів цього торта вже опублікований на сайті: під назвою «Шварцвальдский вишневий торт» Ви знайдете його тут.

Інгредієнти для приготування торта «Чорний ліс»:

Шоколадний бісквіт (на форму діаметром 26 см):

  • 6 яєць
  • 200 г цукру
  • 120 г борошна
  • 40 р крохмалю
  • 40 г какао
  • 80 г розтопленого вершкового масла

Вишнева начинка:

  • 1 частина: 100 г вишневого соку( консервована вишня)+20 г цукру+щіпка кориці
  • 2 частина: 25 г вишневого соку+20 г крохмалю
  • 3 частина: 350 г консервованої вишні

Вершковий крем:

  • 10 г італійського лікеру Maraschino (якщо немає, то вишнева настоянка)
  • 80 г вишневої настоянки 40% ( тільки прозорою!)
  • 70 г цукрової пудри
  • 12 г желатину ( в пластинках)
  • 150 г збитих вершків
  • 500 г збитих вершків

Приготування торта «Чорний ліс»:

Шоколадний бісквіт:

  • Білки збити з цукром до піків, потім по одному додати жовтки, перемішати ( не довго, щоб маса не осіла).
  • Додати просіяну борошно, какао і крохмаль, обережно перемішати.
  • В кінці додати розтоплене масло, знову обережно перемішати.
  • Випікати в нагрітій до 180° С духовці до готовності (перевіряти сухою дерев’яною паличкою).
  • Остудити, розрізати на 3 частини.
  • Вишнева начинка (бажано робити за добу до приготування торта):

  • Першу частину закип’ятити, другу перемішати до гладкого стану, залити в першу частину і дати закипіти, постійно помішуючи.
  • Додати вишні, перемішати і зняти з плити, накрити плівкою і охолодити.
  • Просочення: Цукор і воду (1:1 по вазі) закип’ятити, остудити, додати за смаком вишневу настоянку (кількість продуктів на око — потрібно зовсім небагато).

    Крем:

  • Вершки збити без цукру. Правильно збиті вершки повинні бути м’якими, пухнастими, без бульбашок повітря, не сильно збитими, але здатними тримати форму.
  • Желатин замочити в холодній воді.
  • Лікер, настоянку, цукрову пудру гарненько розмішати вінчиком.
  • Набряклий желатин віджати, розчинити в мікрохвильовій печі або на плиті (обережно, не доводити до кипіння!), додати до настоянці, добре розмішати.
  • Додати 150 г вершків, гарненько розмішати вінчиком до однорідного стану, а решту 500 г вершків обережно перемішати з кремом (не збивати, щоб крем не осел!).
  • Збірка торта:

  • Збирати торт будемо в кільці для тортів, так як крем ще не зміцнів. Навколо нижнього коржа одягаємо кільце, просочуємо невеликою кількістю просочення, потім мажемо корж 2-3 столовими ложками крему і викладаємо всю вишневу начинку. Стежимо за тим, щоб начинка не доходила до країв коржа, залишаємо приблизно 2 см до краю (щоб краї торта при прикрасі не забарвилися ).
  • Потім викладаємо на начинку половину вершкового крему, рівне розгладжуємо і накриваємо другим коржем.
  • Просочуємо, кладемо залишився крем, рівне розгладжуємо (працювати треба швидко, крем швидко застигає) і накриваємо залишилися коржем, просочуємо.
  • Торт залишити на кілька годин для застигання, щоб тримав форму. Я залишаю на ніч.
  • На наступний день обмазати торт збитими вершками (потрібно приблизно 800-1000 г збитих вершків). Обмазувати торт потрібно починати зверху, рівне розгладити, а потім рясно змастити боки, вирівняти шкребком.
  • Тильною стороною ножа прокреслити на верхній частині лінії, що розділяють на порції. Кожну порцію прикрасити трояндочкою з вишнею.
  • Бока і середину торта рясно посипати шоколадною стружкою.
  • Торт «Чорний ліс» просто не може не сподобатися! Приємного апетиту!