12 листопада 2015, 2:14

Випічка

Торт «Донатси»

Торт «Донатси» дуже красивий, чудово підійде для святкового столу.

Інгредієнти для торта «Донатси»:

Тісто:

  • 400 г вершкового масла, розм’якшеного
  • 150 г цукру
  • 6 яєць
  • 200 г крем-фреш
  • 450 г борошна
  • 150 г крохмалю
  • 7 г розпушувача
  • 1/4 чайної ложки соди

Крем:

  • 500 г маскарпоне
  • 200 г крем-фреш
  • 300 г свіжої полуниці
  • 150 г цукрової пудри

Декор:

Будь желе, панна-котта, ганаши на Ваш розсуд.

Як приготувати торт «Донатси»:

  • Розігрійте духовку до 180 градусів.
  • Підготуйте два дека, застеливши їх пергаментним папером або силіконовим килимками.
  • Тісто:

  • Збийте яйця з цукром протягом 10 хвилин або до тих пір, поки маса не стане світліше і не збільшиться в об’ємі в 3-4 рази.
  • Поступово, невеликими шматочками додайте розм’якшене вершкове масло, потім крем-фреш. Збивайте на середній швидкості міксера. Спочатку маса розшарується, але поступово знову стане однорідною.
  • Вимикати міксер, просіяти зверху всі сухі інгредієнти і за допомогою силіконової лопаточки перемішайте. Тісто по консистенції, буде трохи густіше, ніж на млинці, важко опадаючи з лопаточки липкими грудками.
  • Зважте ваше тісто і розділіть на 2 рівні частини.
  • Розподіліть тісто з двох противням рівним шаром. Випікайте по черзі 20-25 хвилин або до тих пір, поки поверхня не стане золотистою.
  • Готовим коржам дайте повністю охолонути.
  • З кожного листа у вас повинно вийти по 2 квадрата для торта: перший корж цілісний 20х20 см, другий збірний з двох шматочків. Залишки відкладіть поки в сторону.
  • Крем:

  • Полуницю дрібно наріжте. Ні в якому разі не пюрируйте її, інакше буде дуже багато соку.
  • Сир змішайте з цукровою пудрою віночком. Потім акуратно вмішайте крем-фреш, потім полуницю.
  • Якщо ви не хочете використовувати цукор в такому вигляді, можете зробити ганаш з білого шоколаду (200 г) і змішати його з кремом.
  • Збірка:

  • Крем на даному етапі буде трохи рідкуватим, то краще всього для того, щоб коржі добре просочилися. Тому збирати торт найкраще в рамці або у формі.
  • На дно рамки покладіть перший корж і викладіть кілька ложок крему, розрівняти. Потім знову корж, крем і так до самого кінця. Верхнім шаром крем.
  • У вас повинно залишитися близько 60-100 г крему. Приберіть його в холодильник до ранку, як і сам торт.
  • Прикраса:

  • З ранку зніміть бортики, по периметру торта зробіть бортики з крему. Залишками, дуже тонким шаром змастіть боки і присипте їх крихтою з перетертих шматочків тіста.
  • В центр торта укладіть 4 фруктових або інших «донатси».
  • Примітка:

    Якщо ви хочете торт довезти до гостей, то у верхній шар для візерункового «обідка» краще всього додати трохи желатину.

    Яке розмаїття святкових тортів чекає Вас на Вкуснятинках! Ось лише кілька рецептів:

    Торт «Павлова»

    Торт «Білочка»

    4 рецепти святкових тортів

    Новорічний торт «Ялинова шишка»

    Торт «Кучерявий»

    Приємного апетиту!