20 січня 2017, 6:15

Випічка

Торт «Мімоза»

Впевнена на 100%, що вам відомий салат «Мімоза». А ось відомий торт «Мімоза»? Оформлення його прямо вказує на причетність до святкування 8 Березня, але полуниця в його складі «говорить», що сезон для цього торта — літо (чи будь-який час року, коли можна купити свіжі ягоди).

Втім, полуницю можна замінити будь-якими сезонними ягодами або фруктами, так що сезон торта «Мімоза» — досить довгий, якщо він вам сподобається (а я в цьому впевнена).

Калорійність: 457 ккал в 1 порції

Інгредієнти на 8 порцій торта «Мімоза»:

Для тіста:

  • 7 курячих яєць
  • 150 г цукру
  • 1 щіпка солі
  • 150 г пшеничного борошна
  • 30 г кукурудзяного борошна

Для крему:

  • 200 г свіжої полуниці
  • 250 г маскарпоне
  • 30 мл червоного кріпленого вина (типу Мадера)
  • 75 г меду акації або іншого світлого
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 200 мл жирних вершків

Приготування торта «Мімоза»:

  • Розігріти духовку до 180 ° C верхнім і нижнім обігрівом.
  • Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки збити з половиною цукру до пухнастої піни. Яєчні білки збити з дрібкою солі до жорстких піків на піднятому віночку, додати цукор, що залишився продовжити збивати.
  • Пшеничне борошно змішати з крохмалем і кукурудзяним борошном, додати яєчні жовтки і білки, акуратно перемішати до отримання однорідної маси.
  • Вилити тісто у вистелену пекарської папером роз’ємну форму і розрівняти тісто лопаткою. Випікати в попередньо розігрітій духовці близько 45 хвилин до готовності.
  • Готовий бісквіт дістати з духовки, дати йому охолонути і вийняти з форми. Дно коржа товщиною 1 см зрізати і вирізати з середини м’якоть бісквіта залишаючи по краях і зверху по 2,5 см бісквіта. Крихти відкласти в сторону.
  • Вимити, очистити і нарізати дрібними кубиками полуницю. Сир змішати з вином, медом і лимонним соком до однорідної гладкої маси. Вершки збити до твердих піків і змішати з сирною масою.
  • Крем розділити на дві частини. В ½ крему додати нарізану полуницю і заповнити їм бісквіт. Торт закрити зрізаною кришкою і нанести зі всіх сторін другу частину крему. Готовий торт з усіх боків посипати бісквітної крихтою. Торт поставити в холодильник не менше, ніж на годину.
  • Примітка: Для того щоб бісквіт мав яскраво-жовтий колір потрібно використовувати яйця з насиченим кольором жовтків, а також додати 1 чайну ложку куркуми.

    Приємного апетиту!