24 червня 2016, 3:29

Випічка

Торт «Розкішний сметанник»

Торт «Розкішний сметанник» — дійсно, шикарний, з різноманітним і багатим смаком! М’які, пишні коржі, кожен зі своєю добавкою, і два чудових крему — сметанний і олійно-кавовий — просто ідеально підходять один для одного!

Торт виходить дуже великим, більше двох кілограмів, але це, швидше, гідність, а не недолік, тому що його смак на наступний день після приготування стає ще краще! Тому я дуже рекомендую Вам приготувати це диво до будь сімейного свята, не пошкодуєте!

Інгредієнти для приготування торта «Розкішний сметанник»:

Для просочення коржів і прикраси:

  • Шоколад молочний 100 г
  • Вершки жирні або шматочок вершкового масла 10 мл
  • Какао-порошок 3 чайних ложки
  • Лікер «Бейліс» (або цукровий сироп) 80 мл

Для коржів:

  • Яйця курячі 4 штуки
  • Борошно пшеничне 350 г
  • Сметана не менше 15 % жирності 400 г
  • Цукор 350 г
  • Чорнослив 50 г
  • Фундук 50 г
  • Какао-порошок-2 столових ложки
  • Мак 2.5 столових ложки
  • Розпушувач 12 р

Для сметанного крему:

  • Цукрова пудра 130 г
  • Сметана жирна, по можливості, домашня 250 г

Для олійно-кавового крему:

  • Масло вершкове 300 г
  • Яйця курячі 2 штуки
  • Цукрова пудра 200 г
  • Лікер «Бейліс» (або цукровий сироп) 40 мл
  • Кава розчинна 15 г

Як приготувати торт «Розкішний сметанник»:

Готуємо тісто:

  • Приготуємо тісто одне, а потім розділимо його на чотири частини і додамо потрібні добавки. З’єднуємо яйця і цукор. Збиваємо міксером до отримання білої пишної маси.
  • Додаємо сметану. Збиваємо ще раз.
  • Борошно просіваємо разом з розпушувачем і в кілька прийомів вводимо в тісто, безперервно збиваючи його на низьких обертах.
  • Готуємо добавки:

  • Обсмажений фундук очищаємо. Подрібнюємо у велику крихту в ступці або просто качалкою.
  • Чорнослив промиваємо гарячою водою, видаляємо кісточки (якщо є) і нарізаємо дрібними шматочками.
  • Готуємо коржі:

  • Включаємо духовку розігріваємо до 200 °C.
  • Тісто ділимо на 4 частини. В кожну ємність з тістом додаємо різні начинки: какао-порошок, фундук, чорнослив, мак. Ретельно вмішуємо добавки в кожну частину тіста.
  • Якщо форма не силіконова, змастити її олією. Викладаємо одну частину тіста у форму (у мене діаметр 24 см).
  • Випікаємо коржі по черзі по 12-15 хвилин.
  • Коли коржі будуть готові, просочуємо їх лікером або сиропом.
  • Готуємо олійно-кавовий крем:

  • З’єднуємо яйця і цукрову пудру і збиваємо до отримання білої пишної маси.
  • В лікері розчиняємо кави, вводимо в яєчно-цукрову суміш. Збиваємо.
  • Продовжуючи збивати, додаємо невеликими порціями м’яке вершкове масло.
  • Готуємо сметанний крем:

    • З’єднуємо сметану і цукрову пудру. Збиваємо міксером на високих оборотах.

    Збираємо торт «Розкішний сметанник»:

  • На дно рознімної форми диаметорм 24 см викладаємо шоколадний корж.
  • Олійно-кавовий крем розділимо на 2/3 і 1/3 частини. Меншу відкладемо (вона потім знадобиться). Половину залишився крему викладаємо на шоколадний корж і розрівнюємо.
  • Далі викладаємо корж з фундуком. На нього половину сметанного крему. Розрівнюємо.
  • Далі слід корж з чорносливом. На корж з чорносливом викладаємо половину олійно-кавового крему. Розрівнюємо його.
  • Останній корж — маковий. Поверхня макового коржа покриваємо рівним шаром залишився сметанного крему.
  • Ставимо торт в холодильник мінімум на одну годину — настоятися і просочитися. Поверхню можна затягнути харчовою плівкою.
  • По закінченні цього часу дістаємо торт з холодильника, знімаємо бортик рознімної форми.
  • Покриваємо боки торта залишеної раніше частиною олійно-кавового крему. Посипаємо по периметру торта порошком какао, так, щоб і боки були посипані.
  • Розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на паровій бані молочний шоколад і вершки (або ж маленький шматочок вершкового масла), робимо на поверхні торта сітку з отриманої шоколадної глазурі.
  • Ставимо торт в холодильник мінімум на 2 години, і тільки потім подаємо до столу! Але зі свого досвіду скажу, що на наступний день торт ще смачніше!
  • Зберігати торт «Розкішний сметанник» потрібно в холодильнику!
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…