17 квітня 2016, 4:11

Випічка

Торт «Шоко-лайм»

Шоколадний ганаш і ніжний лаймовий крем між бісквітними шоколадними коржами — надзвичайно смачне поєднання! Торт «Шоко-лайм»! Пригощайтеся!

Інгредієнти для приготування торта «Шоко-лайм»:

Для бісквіта:

  • Яйце — 5 штук
  • Борошно — 100 г
  • Какао порошок — 30 г
  • Вершкове масло — 50 г
  • Молоко — 50 мл
  • Цукор — 140 г
  • Сіль — 1 щіпка

Для ганаша:

  • Молоко — 125 мл
  • Мед — 1 столова ложка
  • Чорний шоколад ( 50% какао і вище ) — 220 г
  • Вершкове масло — 1 столова ложка

Для крему:

  • Лайм ( знадобиться видавити 170 мл соку ) — 6 штук
  • Желатин — 7 листочків
  • Натуральний йогурт — 500 мл
  • Цукрова пудра — 150 г
  • Жирні вершки — 150 мл

Як приготувати торт «Шоко-лайм»:

  • Духовку включити грітися на 175 градусів. Форму застелити пекарським папером, стінки змастити маслом.
  • Масло розчинити в злегка теплому молоці. Борошно і какао змішати. Яйця збити з цукром і сіллю в пишну масу, додати молоко, борошно з какао і добре перемішати міксером.
  • Вилити тісто в підготовлену форму і випікати 30 хвилин.
  • Готовий бісквіт повністю остудити на решітці і розрізати на 3 коржі. Примітка: бісквіт виходить невисокий..мені було важко розрізати його на 3 коржа.
  • Один корж у мене поламався, я зробила з нього крихту і виклала її третім шаром в торті.
  • Для крему : Замочити листочки желатину в холодній воді на 10 хвилин. Натерти цедру з 2 лаймів, вичавити сік ( 170 мл ), додати цукрову пудру.
  • Віджати желатин, додати пару ложок лаймового соку і злегка нагріти до повного розчинення желатину.
  • Змішати разом розчинений желатин, лаймовий сік і йогурт.
  • Поставити в холодильник на 20 хвилин. Збити вершки і додати їх до починаючому застигати крему.
  • Для ганаша: Закип’ятити молоко з медом, прибрати з плити і всипати дрібно порізаний шоколад і масло. Через 5 хвилин перемішати міксером масу.
  • Збірка торта: Закріпити кільце від рознімної форми навколо першого коржа.
  • Далі вилити на корж 5-6 ст ложок ганаша і розрівняти. Наступний шар 1/3 крему.
  • Далі: другий корж, ганаш, крем, третій корж, ганаш, крем.
  • Поставити торт мінімум на 4 години в холодильник для застигання.
  • Приємного апетиту!