27 червня 2015, 2:01

Випічка

Торт з лимонним кремом

Це італійський торт, але колір крему відмінно підходить для Нідерландів, але повернемося до торту, в ньому крем без яєць, без масла — виходить смачно, просто сік і трохи борошна. Загалом дуже смачно і колір крему радує.

Інгредієнти для приготування торта з апельсиновим кремом:

  • яйця — 3 штуки
  • борошно — 200 г
  • цукровий пісок — 150 г
  • вершкове масло — 100 г
  • розпушувач — 1 упаковка (16 г)
  • цедра 1 апельсина

Для крему:

  • апельсиновий сік — з 3 штук (350 мл )
  • цукровий пісок — 100 г
  • цедра 1 апельсина
  • борошно — 1-2 столові ложки
  • крохмаль — 1 столова ложка

Приготування торта з апельсиновим кремом:

  • Яйця збиваємо з цукром в пишну білу масу. Масло потрібно розтопити і дати йому трохи охолонути. А потім додати до яєць.
  • Борошно просіваємо з розпушувачем і додаємо цедру.
  • Викладаємо у форму і розрівнюємо. У нас форма 26 см і корж не такий високий вийшов.
  • Випікаємо при 180 градусах 30 хвилин. Поки корж печеться готуємо крем. Вичавлюємо сік з апельсинів(або беремо з пачки) і відливаємо 1/2 стакан.
  • Додаємо цукор з цедрою і ставимо на вогонь. Чекаємо розчинення цукру.
  • У мисочці змішуємо борошно з крохмалем і розбавляємо потроху соком залишилися. Це робимо для того, щоб крем був без грудок. Отримуємо ось такий загусник для крему.
  • Тимчасово знімаємо з вогню кухлик з соком і акуратно вливаємо загусник. Постійно помішуючи.
  • Повертаємо на вогонь і чекаємо, поки загусне. Знімаємо з вогню й даємо охолонути.
  • В цей час корж випікся і йому теж треба добре охолонути. Потім разрежаем його на 2 коржа.
  • Промазуємо ще теплим кремом і прикрашаємо цукровою пудрою.
  • Тортик поміщаємо в холодильник, щоб крем добре загуснув. Цей крем можна приготувати з будь-якого іншого соку.
  • Приємного чаювання!