12 квітня 2015, 11:31

Випічка

Торт з сирним заварним кремом

Торт з сирним заварним кремом просто казково смачний! Діти й дорослі — всі намагаються схопити шматочок солідніше ?

Інгредієнти для приготування торта:

Для тіста:

  • 100 г вершкового масла;
  • 2 столових ложки сметани;
  • 2/3 склянки цукрового піску;
  • 1 яйце;
  • 1 столова ложка меду;
  • 0,5 чайної ложки соди;
  • 200 г борошна.

Для крему:

  • 1 яйце;
  • 2/3 склянки цукрового піску;
  • 2 столові ложки борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 500 г жирного сиру.

Як приготувати торт з сирним заварним кремом:

Крем:

  • Яйце розтираємо з цукром, змішуємо з борошном. Розтираємо тепер з розм’якшеним вершковим маслом.
  • Сир кілька разів пропускаємо через м’ясорубку, або протираємо через сито, або перебиваємо в кухонному комбайні до однорідності.
  • Змішати обидві маси і ставимо варитися — спочатку крем буде рідким, але поступово загусне. Не відходьте від нього і постійно помішуйте — присмак горілого крему зіпсує всі ваші труди.
  • Тісто:

  • Замішуємо негусте тісто: просто всі інгредієнти з’єднуємо разом.
  • Візуально ділимо тісто на кілька рівних частин, розподіляємо у формі, випікаємо по одному коржу. Температура духовки — 180 градусів, час випічки — приблизно 15 хвилин.
  • Змащуємо теплі коржі теплим кремом і залишаємо на пару годин при кімнатній температурі, щоб просочилися. Потім торт прибираємо в холодильник.
  • Приємного апетиту!