22 вересня 2017, 7:49

Випічка Та Десерти

Торти для закоханих до Дня Святого Валентина

Кажуть, що шлях до серця чоловіка лежить через шлунок. Але, як мені здається, стать не має до цього висловом ніякого відношення! Солодощі люблять усі без винятку. Так що вибираємо до Дня Святого Валентина дивовижно смачні торти для закоханих!

Практично всі десерти до дня Святого Валентина складаються з шоколаду і кави, так як шоколад сприяє виробленню «гормону щастя» — серотоніну, а кава розслабляє і звільняє від почуття тривожності.

1. Торт «Оксамитове серце»

Найскладніше в цьому тортику — знайти форму у вигляді серця. В іншому торт дуже простий, без випічки.

Інгредієнти для приготування торта «Оксамитове серце»:

Для мусу:

  • 350 г гіркого шоколаду,
  • 80 г родзинок, який замочити в
  • 5 столових ложок коньяку,
  • 300 г вершкового масла,
  • 8 білків,
  • 6 жовтків,
  • 100 мл міцної кави,
  • трохи солі.

Для глазурі:

  • 150 г гіркого шоколаду,
  • 100 мл рослинного масла

Приготування торта «Оксамитове серце»:

  • Родзинки промити, відкинути на друшляк, щоб стекла вода. Потім замочити в коньяку.
  • Кава і шоколад змішати і поставити на повільний вогонь. Коли розчиниться шоколад, додати вершкове масло. Постійно помішувати.
  • Отримавши однорідну масу, зняти з вогню і додати в отриману суміш по одному 6 жовтків і родзинки з коньяком.
  • Збити білки з сіллю, поки вони не перетворяться в блискучу і щільну масу. Додати в шоколадну суміш, обережно перемішати.
  • Форму викласти пергаментом і покласти туди тортовую масу. Поставити на ніч у холодильник.
  • Вранці облити торт глазур’ю, яку готують таким чином: розплавляють шоколад, додають масло і перемішують.
  • Викладають торт на тарілку і покривають глазур’ю. Потім знову ставлять в холодильник, поки не застигне глазур.
  • 2. Торт «Шоколад на окропі

    Приголомшливий торт! У тесті багато цукру, але готове тісто помірно солодке і не приторне. Крем підійде абсолютно будь-який, в моєму випадку сметанно-сирний.

    Інгредієнти для приготування торта «Шоколад»:

    • 2 склянки борошна
    • 2 склянки цукру
    • 2 яйця
    • 1.5 чайної ложки соди
    • 1.5 чайної ложки розпушувача
    • 6 столових ложок з гіркою какао
    • 1 стакан молока
    • 1 чайна ложка ванільного цукру
    • 1/3-1/2 склянки рослинного масла
    • 1 склянку окропу

    Для крему:

    • сметана 20% 200 г
    • сир домашній 200 г
    • цукор 0.5-1 склянка (за смаком)

    Приготування торта «Шоколад»:

  • Інгредієнти для тіста змішати. В самому кінці додати 1 склянку окропу прямо з плити. Цукор розтане і зробить тісто дуже рідким.
  • Розмішати і тут же вилити у форму. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.
  • Для крему — розтерти сир з цукром, додати сметану. Замість цукру можна використовувати варення або мед.
  • Корж розрізати на дві частини, промазати кремом, верх прикрасити за бажанням.
  • 3. Торт «Заварне кільце»

    Тортовий варіант улюблених профітролей.

    Інгредієнти для торта «Заварне кільце»:

    Заварне тісто:

    • 1 склянку борошна,
    • 1 склянку води,
    • 4 яйця,
    • 100 г вершкового масла,
    • щіпка солі.

    Вершковий крем:

    • 200 г вершкового масла жирністю 82%,
    • 1/2 банки згущеного молока.

    Сирний крем:

    • 250 г м’якого сиру,
    • 0,1 л вершків 33-35% жирності,
    • 1/2 пакетика загусник вершків,
    • 100 г цукрової пудри,
    • 1 чайна ложка ванільного цукру.

    Прикраса:

    • 200 г полуниці,
    • цукрова пудра,
    • листочки м’яти.

    Приготування торта «Заварне кільце»:

  • Приготувати заварне тісто:
  • У каструльці з нержавійки закип’ятити воду з олією і сіллю. Додати в киплячу воду просіяне борошно, безперервно помішуючи дерев’яною ложкою. Повинна вийти однорідна еластична маса тіста грудкою.
  • Каструльку зняти з вогню і тісто остудити (воно вже не повинне обпалювати руку).
  • Яйця кімнатної температури збовтати і вводити поступово в тісто за допомогою міксера. Готове тісто має бути досить густим, не розтікатися.
  • На промаслений лист пекарської папери по колу діаметром 24-26 см викласти столовою ложкою або з кондитерського мішечка кульки тіста на відстані 1 см один від одного. Під час випікання вони повинні збільшитися в розмірі і з’єднатися один з одним, утворюючи коло. Щоб отримати більш рівний і акуратний коло, кульки тіста можна викладати не на аркуш паперу, а в круглу роз’ємну форму або форму для торта.
  • Якщо у вас залишилося тісто, викладіть його столовою ложкою на інший деко і випікати кульки для профітролей.
  • Деко поставити в розігріту до 190-200 градусів духовку хвилин на 20. Тісто за цей час підніметься і зарум’яниться.
  • Готовий коло вийняти з духовки, охолодити. Якщо коло з кульок тесту випечено до готовності, то під час охолодження тісто не осяде і збереже свою форму.
  • Гострим ножем остиглий коло необхідно розрізати уздовж навпіл і заповнити утворилися під час випічки порожнини нижній частині кола кремом з кондитерського шприца. Крем можна чергувати: одну порожнину заповнювати вершковим кремом, іншу — сирним.
  • На крем викласти пластинки полуниці.
  • Нижню частину круга з кремом і полуницею накрити верхньою частиною так, щоб верхня і нижня частини не збігалися.
  • Торт присипати цукровою пудрою і прикрасити кремом, пластинками полуниці і листочками м’яти.
  • Готові кульки для профітролей за допомогою кондитерського шприца з довгою насадкою начинити одним з кремів. Присипати їх цукровою пудрою і укласти всередині кільця.
  • Вершковий крем: вершкове масло кімнатної температури збити, додати згущене молоко і змішати.
  • Сирний крем: охолоджені вершки збити з цукровою пудрою, ванільним цукром і закріплювачем для вершків. Збиті вершки акуратно з’єднати з протертим сиром.
  • 4. Тірамісу з шоколадним лікером

    Інгредієнти для приготування тірамісу з шоколадним лікером:

    • Цукрова пудра – 100 г
    • Яйце – 4 штуки
    • Печиво (бісквітне) – 0,5 кг
    • Маскарпоне – 250 г
    • Шоколадний лікер – 250 г
    • Чорний і білий шоколад для прикраси
    • Полуниця або ананас для декору

    Приготування тірамісу з шоколадним лікером:

  • Відокремлюємо білки і жовтки.
  • На низькій швидкості збиваємо жовток і цукор. Потроху починаємо додавати сир. Крем повинен вийти повітряним.
  • Окремо збиваємо з сіллю білки і змішуємо з сирним кремом.
  • Готове бісквітне печиво (беремо половину від загальної ваги) просочуємо шоколадним лікером. Лікер виливаємо в тарілочку і занурюємо в нього печиво.
  • На дно креманки кладемо просочене печиво. Зверху викладаємо крем.
  • Повторюємо шари 2-3 рази.
  • Після цього тірамісу ставимо в холодильник на пару годин.
  • Перед подачею прикрашаємо свіжими фруктами і натертим шоколадом.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…