9 липня 2016 року, 9:39

Закуски Кулінарні секрети

Троянди з картоплі

Такі чудові трояндочки прикрасять будь-яке блюдо на святковому столі, а також вони можуть імітувати прекрасний букет.

Покрокове опис приготування троянд з картоплі:

Картоплю миємо і відрізаємо від нього тонкі (близько міліметра товщиною) пластинки. Бажано, щоб пластинки були однакової товщини по всій площині. Чим тонше «пелюстки», тим легше їх загортати. Так що, якщо є спеціальна терка для овочів, скористайтеся нею.

Також відрізаємо маленьку «паличку». «Паличка» буде виконувати роль бутона.

Беремо «паличку» і обертаємо її «пелюсткою».

Потім беремо інший «лепесток» і закручуємо його з іншого боку. Аналогічно накручуємо третій пелюстка.

Кожен наступний «пелюстка» повинен бути трохи вище попереднього, щоб середина занурювалася всередину. Інакше замість троянди отримаєте капусту.

Якщо ваші пелюстки при скручуванні виявляться непіддатливою, то можна замочити їх у солоній воді (1 чайна ложка на літр води) на 2-3 години.

Скріплюємо отриману заготовку у підстави зубочисткою.

Залишилося загорнути ще 3-4 «пелюстки». Ці «пелюстки» необхідно при закручуванні відвернути тому. Якщо якийсь «пелюстка» порветься, нічого страшного, це тільки додасть велику природність майбутнього букету.

Скріплюємо всі зубочистками, щоб «пелюстки» не розходилися і трималися. З досвідом вам знадобиться всього три-чотири зубочистки, щоб скріпити весь бутон.

Підготовлені таким чином «троянди» варимо в маслі, поки не підрум’яняться. Опускати в масло «троянди» краще пелюстками вниз. Вони вас слухатися все одно не будуть, але намагатися треба. Так більше шансів, що верхні пелюстки не розпрямляться.

Коли «троянди» готові, викладіть їх на паперовий рушник, трохи посоліть, і, коли охолоне, витягніть зубочистки, злегка повертаючи їх навколо поздовжньої осі.

Якщо ви пам’ятаєте, «пелюстки» накручувалися на центральну паличку. Якщо заздалегідь подбати про те, щоб вона була трохи довшою і виступала в нижній частині, то вставивши її в трубочку для коктейлю ви отримаєте ось такий букет. Краще паличку «посилити», акуратно вставивши в неї зубочистку.

В принципі, ці бутони троянд можна подавати до столу або у вигляді букета, або як прикрасу до будь-якої страви.

Колірну гаму бутонів букета можна підбирати, змінюючи тривалість варіння в маслі. Крім того, бордові букети можна отримати за цією ж технологією з буряка.

Бажаю успіхів!

Завантаження…