6 листопада 2018, 10:16

Другі страви М’ясо

«Циганські котлети» з секретом”, який робить їх шалено смачними

Коли я влітку приїздила до бабусі, і вона готував мені ці м’ясні котлетки, то я й подумати не могла, що вони мають якусь назву. Раніше всі жінки могли їх готувати, і для цього їм не потрібен був рецепт — вони всі інгредієнти знали напам’ять. Зараз практично неможливо зустріти такі смачні котлетки.

Але нещодавно мені пощастило і я змогла знайти рецепт цих м’ясних котлеток. Виявилося, що вони називаються циганськими. Але чому саме так, не розумію. Можливо з-за секретного інгредієнта. Він такий же червоний і звабливий, як і плаття циганок — це помідор.

Але мені все одно, звідки пішли ці котлети. Тепер я весь час буду готувати їх для своєї родини. І вам раджу. Переписуйте рецепт, обов’язково!

Інгредієнти

700 р — яловичий фарш;

3 шт. — цибуля;

половина — батон;

3 шт — помідор;

150 мл — молоко;

Часник: 2 зубок;

Кріп: 0,5 пучка;

Петрушка: 0,5 пучка;

Сіль: 1 ч. л.;

Соняшникова олія: 2 ст. л.

Приготування

1. Батон потрібно нарізати скибочками і замочити в молоці.

2. Покладіть в блендер цибулю, часник, батон і сіль. Перемішайте все до однорідності. Так простіше, ніж заважати руками.

3. Зніміть з помідорів шкірку, попередньо обшпаривши, додайте зелень, попередньо дрібно нарізавши.

4. Дайте помідорів трохи постояти, далі, злийте з’явився сік.

5. Змішайте батон, помідори із зеленню і фарш, зробіть котлетки з суміші.

6. Викладіть їх на деко, попередньо змастивши маслом. Треба пекти при температурі 220 градусів 30 хвилин.

Дуже смачні котлети. Спробуйте їх і поділіться цим рецептом з друзями!

Джерело

Завантаження…