1 квітня 2016 року, 9:52

Відео Десерти

Цукрові великодні яйця

Цукрові великодні яйця по-справжньому захоплять Вашу уяву! Адже це прекрасний привід створення кулінарних шедеврів, які додадуть яскравих фарб в атмосферу свята у Вашому домі. А якщо Ви дозволите Вашим малюкам взяти участь у виготовленні таких великодніх виробів — ці яскраві моменти увійдуть в історію Вашої родини, адже цукрові яйця можна зберігати багато років, а через роки дістати їх з «чарівної» коробочки зі словами «Ти пам’ятаєш?»…

Для виготовлення великодніх цукрових яєць заздалегідь підготуйте формочки. Сьогодні їх можна вільно придбати в супермаркетах. Краще використовувати силіконові. Але можна взяти щось схоже на половинку яйця, що є у Вас вдома, наприклад: маленькі яйцевидні конфетница, підставки для яєць, розливні (глибокі) ложки, креманки, розетки…..

І ще заздалегідь продумайте, як Ви хочете прикрасити яйця. Вам можуть знадобитися додаткові пристосування. Як мінімум, підготуйте кондитерський мішок.

І ще кілька слів про харчових барвниках. Звичайно, можна купити готові барвники. Я не ризикую і роблю барвники сама, зате мої діти без оглядки можуть пригощатися цими ласощами.

Ось кілька рекомендацій, як приготувати натуральні барвники:

  • жовтий — з моркви (натерти на дрібній тертці моркву, змішайте масу в рівних частинах з маслом, обсмажте протягом 3-5 хв, після чого процідіть)
  • зелений — з соку шпинату
  • червоний (малиновий, бордо) — з соку будь-яких червоних ягід, соку буряка чи соку червонокачанної капусти
  • коричневий — з міцного настою чаю або кави
  • оранжевий — з соку апельсинової або мандаринової цедри
  • Ще натуральних барвниках дивіться тут.

    А сам рецепт цього чудового їстівного великоднього прикраси абсолютно простий!

    Отже, цукрові великодні яйця

    Інгредієнти:

    • цукор — 250 г
    • вода — 2 ч. л.
    • харчовий барвник

    Для глазурі:

    • цукрова пудра — 250 г
    • білок яйця — 1 шт.
    • сік лимона — 1 ч. л. (або 5 крапель оцту)

    Як приготувати цукрові великодні яйця:

  • Розчиняємо барвник у воді, поступово додаючи цукор.
  • Утрамбовуємо масу у формочки і ставимо в попередньо включену духовку (температура приблизно 100°С).
  • Через 15 хвилин духовку вимикаємо і даємо заготівлях як слід просохнути (приблизно 2 -2.5 години).
  • Дістаємо готові яйця з формочок і починаємо займатися творчістю.
  • Готові половинки підбираємо один до одного, прибираючи нерівності ножем.
  • Готуємо глазур: охолоджений білок збиваємо до стійких піків з половиною норми цукрової пудри, поступово додаючи решту пудру і лимонний сік.
  • Готовою глазур’ю змащуємо половинку яйця і скріплюємо з другої.
  • Прикрашаємо яйце за допомогою кондитерського мішка.
  • Приклади оформлення гарних великодніх яєць з цукру подивіться відео:

    Подивіться інші рецепти десертів до великоднього свята на нашому сайті:

    • Дивовижна сирна паска — 4 рецепта
    • Паска на сметані
    • 10 не хімічних способів фарбування яєць
    • Печиво «Великодні зайчики»
    • 10 рецептів казково смачних пасок

    Приємного апетиту!

    Завантаження…