20 січня 2017, 6:35

Птиця

Тушкована курка по-французьки

Французька кухня — це ціла культура приготування вишуканих страв з найпростіших і базових продуктів. Завжди все виходить по-домашньому, без ризиків для печінки і шлунка.

Це блюдо, як кажуть, можна їсти губами, настільки м’яким, ніжним і соковитим виходить м’ясо. Один соус чого вартий! Дуже смачно з локшиною, особливо домашній.

Час приготування: 75 хвилин
Калорійність: 584 ккал в 1 порції

Інгредієнти на 4 порції тушкованої курки по-французьки:

  • 1 курка (близько 1,7 кг)
  • 3 цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • Сіль, перець
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • Борошно
  • 100 мл білого сухого вина
  • 350 мл курячого бульйону
  • 150 мл вершків 10-15% жирності
  • 2 гілочки естрагону
  • 3 столові ложки зернистої гірчиці

Приготування тушкованої курки по-французьки:

  • Курку вимити, висушити і відрізати крила і ноги. Відокремити стегно від гомілки. Грудинку на кістки розрізати уздовж, а потім навпіл кожен шматок. Спинку також розрізати уздовж, а потім навпіл (навхрест).
  • Цибулю і часник очистити і дрібно нарізати.
  • М’ясо приправити сіллю і перцем і обваляти в борошні з усіх сторін, струсити зайву муку.
  • У глибокій сковороді розігріти олію і обсмажити шматки курки до рум’яної скоринки. Курку вийняти.
  • У цю ж сковороду покласти цибулю і часник і обсмажити їх протягом 3 хвилин.
  • Додати до цибулі бульйон і вино, довести до кипіння.
  • Викласти на цибулю шматки обсмаженого м’яса і тушкувати 30 хвилин на середньому вогні під закритою кришкою, перевернувши м’ясо кілька разів.
  • Зняти кришку, залити вершками, довести до кипіння і варити ще 10 хвилин.
  • Вимити естрагон, струсити, обірвати листя і дрібно нарізати. Зелень естрагону можна замінити сухою приправою.
  • Додати до м’яса естрагон, зернисту гірчицю, тушкувати ще 1 хвилину.
  • Приправити сіллю і перцем, відразу подавати, поливши соусом, в якому курочка тушкувалась. Для гарніру приготувати локшину.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…