21 жовтня 2015, 11:35

М’ясо

Тушковане м’ясо по-мексиканськи

Цей рецепт прийшов до нас із Мексики. У цій країні м’ясо готують особливо смачно! Приготуйте тушковане м’ясо по-мексиканськи і переконайтеся в цьому самі!

Інгредієнти для приготування тушкованого м’яса:

  • 1 ½ кг яловичини
  • 400 г консервованих помідорів у власному соку
  • 1 перець халапеньо (або чилі)
  • 30 г спецій
  • 1 бульйонний кубик
  • 1 ст. л. коричневого цукру
  • 2 ст. м’ясного бульйону
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 ст. л. рослинної олії

Як приготувати тушковане м’ясо по-мексиканськи:

  • Спочатку на сковороді або в каструлі з товстим дном обсмажуємо на рослинному маслі шматок яловичини (бажано шийну частину). Обсмажити треба з обох сторін, по 3 хвилини на кожну.
  • У ємності змішуємо інші складові: спеції Тако, помідори, поламаний бульйонний кубик, коричневий цукор.
  • Перець перець чилі або халапеньо очищаємо від насіння і тонко нарізаємо.
  • Потім додаємо цю суху суміш до яловичині, потім доливаємо бульйон, закриваємо кришкою і тушии 3-3,5 години на маленькому вогні.
  • Можна додати ще трохи бульйону в процесі, щоб м’ясо стало м’якше.
  • Далі потрібно змішати 2 столові ложки холодної води з крохмалем.
  • Вилити в бульйон, дати трохи загуснути.
  • Коли м’ясо буде готове, розрізаємо його на частини, подаємо з готовим соусом і гарніром. (Можна подавати з солодкою кукурудзою і солодким перцем, порізаним на шматочки).
  • Примітки:

    Перець халапеньо — це перець чилі, який цінується за відчуття при його поїданні від «теплого» до «гарячого».

    Суміш тако — мексиканська суміш спецій, до складу якої звичайно входять сушений лук, чилі, паприка, орегано, майоран, сіль, чорний перець, кукурудзяний крохмаль, сушений часник і мелений кмин.

    Приємного апетиту!

    Завантаження…