1 січня 2016 року, 1:17

Випічка

Вафельний торт (класичний рецепт)

Вафельний торт знову в тренді, його готують в Росії, Польщі, Україні, Болгарії, Білорусії і навіть у Німеччині. Рецепт не постраждав ні від часу, ні від впливу національних кухонь. А все чому?! Так, тому, що класика вічна! Для приготування торта можна купити вже готове варене згущене молоко, але ми зваримо згущене молоко самі.

Калорійність: 510 ккал в 1 порції

Інгредієнти на 6 порцій вафельного торта:

  • 2 упаковки готових вафель (всього 7-8 шарів)
  • 2 банки згущеного молока
  • 200 г розм’якшеного вершкового масла
  • 1 склянка мелених горіхів
  • Ванілін на кінчику ножа

Приготування вафельного торта:

  • 2 банки згущеного молока поставте в каструлю і залийте великою кількістю води. Варіть молоко протягом 3 годин. Зніміть з вогню і дайте банкам трохи охолонути. Потім видаліть молоко з води і повністю остудіть.
  • Розм’якшене до кімнатної температури вершкове масло збийте до отримання легкої і пухкої маси. Не припиняючи збивати, поступово додайте в олійну основу карамелізоване молоко. Коли крем буде готовий, додайте 1 склянку мелених горіхів і знову перемішайте.
  • Промажте всі вафельні коржі підготовленим кремом. Верх і боки торта кремом не покриваємо.
  • Готовий торт обмотайте харчовою плівкою або чистими кухонними рушниками і поставте в холодильник під вантаж (для вантажу можна використовувати книги, стопку газет або пляшку з водою).
  • Перед подачею торт розгорнути і нарізати на порційні шматочки.
  • Приємного апетиту!