9 вересня 2018, 9:20

Випічка

Ванільна вершкова помадка з горіхами

Ця помадка дуже схожа на щербет і на цукерки «Корівка». Але на щербет більше…
Дуже смачна штука. Я робила її з смаженими лісовими горіхами…

Склад:

  • 5 ст. л. згущеного молока
  • 200 мл вершків
  • 1 щіпка солі
  • 1 ванільний стручок або пакетик ванільного цукру (20 г)
  • 50 г мигдалю (або будь-яких інших горіхів)
  • 300 г цукрової пудри або дрібного цукру

Приготування:

Стручок ванілі розрізаємо навпіл і кладемо в вершки, якщо використовуєте ванільний цукор, всипте його в вершки і доведіть до кипіння. Даємо настоятися 30 хвилин і проціджують. Наливаємо ванільні вершки в каструлю, додаємо цукор, сіль і згущене молоко (якщо у вас немає дрібного цукру, то можна подрібнити звичайний цукор в блендері і вийде цукрова пудра).

Варимо помадку на повільному вогні, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою близько 30 – 40 хвилин. Обов’язково стежте за тим, щоб по краях каструлі не було кристаликів цукру, постійно їх прибирайте.

Всі 30 хвилин я стояла і заважала помадку, особливо після 20 хвилин варіння. Поступово помадка придбає приємний кремовий відтінок.Щоб перевірити готовність помадки, опустіть краплю в склянку з холодною водою, готова помадка відразу утворює щільний не липнущий грудочку.

В теплу масу додаємо мигдаль, перемішуємо і переміщаємо масу в неглибоке плоске блюдо, змащене вершковим маслом. Даємо масі добре охолонути, після чого нарізаємо її гострим ножем. До речі, можна використовувати силіконові форми для льоду. Разливаете за ним помадку, потім, коли вона охолоне, просто натисніть і помадка сама вийде.

Джерело

Завантаження…