8 лютого 2017, 9:03

Десерти Сніданок

Вареники з ягодами на пару

Бабусі або мами завжди нас в дитинстві балували варениками. Це дуже смачне, соковите і запам’ятовується блюдо! Зараз літо, а це значить, що в нашому рецепті будуть вареники з ягодами на пару!

Інгредієнти для приготування вареників з ягодами на пару:

  • Сироватка — 1 склянка (але не холодна)
  • Сода — 1 неповна чайна ложка
  • Сіль — половина чайної ложки
  • Борошно — 3 склянки
  • Смородина (або будь-які інші ягоди) — 2 склянки

Як приготувати вареники з ягодами на пару:

Змішайте просіяне борошно з содою і сіллю, а потім по трохи виливайте сироватку (НЕ всю відразу) і вимішуйте тісто. Воно вийде не дуже крутим і досить м’яким і податливим. Прикрийте його рушником або серветкою і дайте відпочити 20 хвилиночок.

Щоб не втрачати час, підготуйте ягоди. Смородину потрібно мити акуратно, щоб не травмувати, інакше сік буде виходити ще більше.

Після того, як тісто відпочило, скрутіть його в ковбаску і наріжте її шматочками, з яких надалі будемо формувати коржі для майбутніх вареників. Форма непринципова.


Готувати вареники потрібно на пару – для цього зараз є усі можливості. Можете використовувати пароварку, мультиварку, або ж по-старому звичайну велику каструлю, обгорнуту кількома шарами марлі. Яким би способом Ви не скористалася – вареникам потрібно всього 10 хвилин до повної готовності.

Гарячі вареники тепер викладаємо на велике блюдо, посипаємо цукром і даємо охолонути. Потім можна насолоджуватися цим смаком дитинства і відчувати, як вони тануть прямо в роті!

Якщо Вам подобається робити тісто своїми руками, то на нашому сайті Ви знайдете багато цікавого саме для Вас:

Листкове тісто швидкого приготування

Тісто філо (витяжний тісто)

Тісто для пиріжків за 10 хвилин

Млинцевий торт з шоколадом

Приємного апетиту!