13 листопада 2018, 10:20

Випічка Та Десерти

Вергуни: рецепт на кефірі і сметані

Спробуй цей хитрий рецепт вергунів!

Рецепт вергунів дозволить тобі отримати дуже смачний і просто тане в роті десерт.

Секрет у тому, що вергуни на кефірі з додаванням сметани значно ніжніше, ніж просто на кисляку або молоці. А тому, якщо ти хочеш отримати пишні вергуни, не пожалій сметанки.

Вергуни – інгредієнти:

  • 150 мл кефіру,
  • 100 мл сметани
  • 1 яйце,
  • 300 г борошна,
  • 3 ст. ложки цукру,
  • 10 г ванільного цукру,
  • 0,5 ч. ложки розпушувача,
  • щіпка солі,
  • 2 ст. ложки цукрової пудри,
  • 300 мл рослинного масла.

Вергуни – рецепт приготування:

  • Яйце розітри з цукром. Додай кефір і сметану і гарненько перемішай.
  • Змішай просіяне борошно з розпушувачем, сіллю і ванільним цукром і з’єднай з рідкою масою.
  • Заміси тісто на вергуни і залиш відпочити на 20 хвилин.
  • Розкачати тісто в пласт товщиною приблизно 0,7 див. Поріж тісто на прямокутники чи ромби розміром приблизно 8х4 див.
  • Посередині кожного шматочка зроби надріз, виверни через нього половинку тіста і сформуй вергуни.
  • У каструльку влий рослинне масло і гарненько нагрій. Опускай по 1-2 вергуна в розпечене масло і обсмаж з обох боків до золотистого кольору по 2-3 хвилини.
  • Готові вергуни виклади на серветку, щоб прибрати надлишки жиру, і посип цукровою пудрою.
  • Приємного апетиту!

    Джерело