4 липня 2016, 6:56

Випічка

Вершкові капкейки з шоколадною начинкою і сирним кремом

Такі святкові і красиві капкейки будуть невід’ємною частиною дитячого солодкого столу, так як дітям дуже подобаються такі десерти!

Інгредієнти для приготування капкейків (тісто):

  • 80 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 100 г вершків від 10 до 20%
  • 1 ч. л. розпушувача
  • Ванілін
  • 120 г борошна

Інгредієнти для приготування капкейків (крем):

  • 150 г вершкового сиру
  • 50 г вершкового масла
  • 50 р цукрової пудри

Інгредієнти для приготування капкейків (начинка):

  • 50 г вершків від 10 до 20%
  • 50 г шоколад

Інгредієнти для приготування капкейків (декорація):

  • Кондитерська посипання
  • Коктейльна вишня

Спосіб приготування капкейків:

  • Вершки ми беремо 10% і для тесту, і для начинки.
  • Масло попередньо дістаємо з холодильника.
  • Розігріваємо духовку до 180 градусів.
  • Першим ділом готуємо тісто для капкейків, з’єднуємо всі інгредієнти перемішуємо до повної однорідності. Можна скористатися кухонним комбайном, а можна і все вручну.
  • Викладаємо тісто на паперових формочках, вставленим в металеві або силіконові (формочки заповнюємо наполовину), і відправляємо в духовку хвилин на 20 до сухої зубочистки.
  • Тим часом приготуємо начинку. Поламаний шоколад заливаємо вершками і ставимо на вогонь, постійно помішуємо, поки не розчиниться.
  • Капкейки і ганаш потрібно остудити.
  • Тепер приступаємо до крему. М’яке вершкове масло збиваємо з цукровою пудрою і частинами підмішуємо до нього вершковий сир.
  • В від капкейків вирізаємо серцевину і заповнюємо кремом з кондитерського мішка або просто щільного пакета зі зрізаним кінцем.
  • Зверху через насадку видавлюємо крем і прикрашаємо капкейки за бажанням!
  • Приємного апетиту!