30 жовтня 2016, 8:30

Випічка

Вірменський торт «Мікадо»

Для приготування цього торта не потрібно ніяких складних і екзотичних продуктів. Тільки звичайні інгредієнти – борошно, цукор, сметана, згущене молоко… Але який результат! Чудовий! Торт «Мікадо» дуже смачний! А який розріз неймовірний!

Інгредієнти для приготування торта «Мікадо»:

Для коржів:

  • Яйця курячі — 2 шт.
  • Цукор — 100 г
  • Сметана — 100 г
  • Вершкове масло кімнатної температури — 100 г
  • Борошно — 3 склянки + на подпыл
  • Сода — 1/2 ч. л.

Для крему:

  • Сметана — 400 г
  • Варене згущене молоко — 1/2 банки або більше

*Для ласунів можна додати трохи цукру або в крем або в тісто.

Як приготувати торт «Мікадо»:

  • Цукор перетерти з вершковим маслом, додати яйця, сметану і соду. Добре вимішати.
  • Поступово додати борошно. Можна додати трохи менше 3 склянок. Тісто повинне вийти трохи м’якше, ніж на пельмені.
  • Прибрати на 30 хвилин у холодильник.
  • Розділити тісто на 12-15 шматочків і розкачати тоненько, при необхідності додаючи борошно. Найзручніше розкачати коржі прямо на папері для випічки.
  • Обрізати корж за розміром можна як на стадії розкочування, так і після випічки. Останній варіант мені здається більш зручним. Перед випічкою корж проколоти в декількох місцях виделкою.
  • Випікати коржі при температурі 190 градусів до невеликого зарум’янювання (приблизно 3-4 хвилини). Не перетримайте, тому інакше коржі будуть сухуваті.
  • Гарячий корж обрізати за шаблоном. Обрізки зберегти для обсипання. У мене вийшло 13 коржів діаметром 21 см + обрізки, які переполовинили діти.
  • Для крему збити сметану з вареним згущеним молоком. Ви можете регулювати солодкість і консистенцію з допомогою частки згущеного молока в кремі. Крем не повинен бути густим, ні рідким. Він повинен добре лягати, не витікаючи, і в той же час має добре просочити нейтральні коржі.
  • Зверху торт покрити шоколадною глазур’ю або кремом глассаж (з масла і шоколаду в рівних кількостях).
  • Залишити торт при кімнатній температурі на 3 години, а потім переставити в холодильник, бажано на ніч.
  • Торт «Мікадо» — який красень! Приємного чаювання!

    Завантаження…