26 червня 2016, 11:42

Випічка

Вівсяні булочки на кефірі

Свято для всіх любителів випічки! За нашим рецептом вівсяні булочки виходять просто чудовими!

Інгредієнти для приготування булочок:

  • 1 ¼ ст. борошна
  • 1 ст. вівсяних пластівців
  • 100 г вершкового масла
  • Ізюм
  • ¾ Склянки кефіру
  • 2 ст. л. цукру мусковадо
  • 2 ст. л. цукрової пудри
  • 1 ч. л. розпушувача
  • ½ Ч. л. морської солі

Спосіб приготування булочок:

  • Попередньо охолоджене вершкове масло нарізаємо на кубики.
  • У кухонному комбайні з’єднуємо 1 склянку борошна, олію, цукор мусковадо, розпушувач і ¼ чайної ложки солі і подрібнюємо все в крихту.
  • Вливаємо ½ кефіру, додаємо вівсяні пластівці, родзинки, решту сіль і все добре перемішуємо.
  • Робочу поверхню присипаємо залишилася борошном, викладаємо тісто і формуємо з нього пласт товщиною 1,5-2 сантиметри.
  • Формочкою або кондитерським кільцем вирізаємо булочки.
  • Потрібно застелити деко пергаментним папером і викласти на нього булочки.
  • Ставимо в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо 18-20 хвилин.
  • Готові булочки посипаємо цукровою пудрою.
  • Примітки: цукор мусковадо — м’який вологий дрібнокристалічний цукор коричневого кольору.

    Приємного апетиту!

    Завантаження…