1 жовтня 2018, 11:35

Десерти

Вівсяні панкейкі з кокосовим кремом і цитрусами або одягають

Випробували безліч рецептів та так і не знайшли нічого підходящого для дієтичного сніданку? Приготуйте вівсяні панкейкі з кокосовим кремом і цитрусами або одягають. Готується таке блюдо швидко і просто, а результат перевершує будь-які очікування.

Такі панкейкі виглядають розкішно, мають оригінальний смак і ніжну текстуру. Замість цукру в них використовується замінник. Тому цей рецепт може порадувати і тих, кому за показаннями дієтолога рекомендовано відмовитися від цукру.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці 135 г
  • Молоко 500 мл
  • Яйця 1 шт
  • Цілісна пшеничне борошно 45 г
  • Пшеничні висівки 30 г
  • Розпушувач 1 ст. л.
  • Кокосове масло 2 ч. л.
  • Сіль 1/2 ч. л.
  • Екстракт ванілі 1 ч. л.
  • Замінник цукру «Спленда» 2 ст. л.
  • Кокосове молоко 200 г
  • Апельсин 2 шт.
  • Мандарин 2 шт.
  • Насіння граната для прикраси за смаком
  • Кокосові пластівці для прикраси за смаком

Як приготувати вівсяні панкейкі з кокосовим кремом і цитрусами або одягають:

Перед тим, як почати готувати панкейкі, необхідно виконати підготовчі дії. За одну ніч або за 2 години до приготування помістити банку кокосового молока в холодильник для охолодження.

Змішати молоко в ємності, цільну пшеничне борошно, пшеничні висівки і замінник цукру. Додати до них розплавлене кокосове масло, розпушувач, сіль і екстракт ванілі.

Окремо збити яйце і додати його в ємність з сухими інгредієнтами і кокосовим молоком. Вівсяні пластівці висипати в блендер і ретельно перебити, поки вони не стануть схожі за структурою на борошно грубого помелу.

Вівсяну муку висипати в миску з іншими інгредієнтами і перемішати до утворення однорідної консистенції. Відкласти ємність з інгредієнтами для тесту на деякий час в сторону.

Відкрити банку з кокосовим молоком і з допомогою ложки дістати тверду масу. Помістити кокосове молоко в миску середньої ємності і додати цукрозамінник. Ручним блендером збити кокосове масло з цукром до стану однорідності. Покласти суміш назад в холодильник для охолодження.

Розігріти антипригарну скоровороду і скропити її поверхня ¼ ч. л. кокосового масла. Вилити на сковороду тісто і сформувати з нього кола розміром не більше 8 див.

Прожарити на одній стороні млинець протягом 3 хвилин до утворення рум’яної скоринки. Перевернути панкейкі на іншу сторону і обсмажити протягом 3 хвилин.

Тісто для млинців необхідно періодично перемішувати. Така дія допомагає перебитим вівсяним пластівців не розшаровуватися в структурі тесту.

Дістати з холодильника кокосовий крем. Перед подачею блюда на стіл панкейкі рясно змастити кокосовим кремом.

Окремо апельсини і мандарини очистити від цедри і розрізати кільцями.

Зверху на кокосовий крем викласти кільце з апельсина і потім кільце з мандарина. Посипати композицію зернами граната і, за бажанням, страву прикрасити кокосовою стружкою.

Джерело