30 жовтня 2015, 11:41

Випічка

Яблучний пиріг «Царський»

Яблучний пиріг «Царський», незважаючи на свою назву, простий. Можна його піч якщо не щодня, то кожен вихідний — точно. Тісто ніжне і розсипчасте, начинка соковита, ароматна… Не пиріг — смакота!!!…

Інгредієнти для приготування царського яблучного пирога:

Тісто:

  • вершкове масло 85 г
  • яйце 1 штука
  • сметана 1 столова ложка
  • борошно 1.5 склянки
  • цукор 1/4 склянки
  • розпушувач 3 чайних ложки
  • сіль щіпка

Начинка:

  • яблука 700 г
  • вершкове масло-1 столова ложка з гіркою
  • цукор 200 г
  • Кориця за смаком

Заливка:

  • яйце 2 штуки
  • сметана 180 г
  • цукор 100 г
  • борошно 2 столові ложки
  • ваніль за смаком

Посипка:

  • масло вершкове 110 г
  • цукор 1/2 склянки
  • борошно 1,25 склянки
  • розпушувач 3 чайних ложки

Як приготувати яблучний пиріг «Царський»:

Тісто:

  • Масло розтопити, додати яйце, сметану, цукор, сіль.
  • Перемішати і додати борошно з розпушувачем. Замісити тісто.
  • Начинка:

  • Яблука нарізати на тонкі часточки, додати цукор, вершкове масло і згасити приблизно 7-10 хвилин.
  • В кінці гасіння додати корицю.
  • Заливка: збити яйця, додати сметану, цукор, борошно, ваніль. Перемішати.

    Посипка: м’яке вершкове масло змішати руками з цукром, борошном і розпушувачем, щоб вийшла крихта.

    Пиріг:

  • Тісто викласти в роз’ємну форму, зробити дно і борти.
  • Викласти начинку, залити заливкою, зверху посипати крихтою.
  • Випікати при 180 градусах 50-55 хвилин.
  • Якщо верх надто швидко зарум’яниться, накрити верх фольгою.
  • Ми можемо запропонувати й інші рецепти пирогів з яблуками:

    Швидкий пісочний пиріг з яблуками

    Млинцевий пиріг з яблуками

    Яблучний пиріг за німецьким рецептом

    Яблучний пиріг цветаевский

    Яблучні пиріжки

    І ще багато різної випічки з яблуками та іншими фруктами.

    Приємного апетиту!