13 листопада 2015, 12:05

Випічка

Яблучний пиріг цветаевский

Яблучний пиріг цветаевский тому, що за легендою це улюблений пиріг Марини Цвєтаєвої. Так чи ні, але пиріг варто того, щоб його спекти.

Це дуже ніжний яблучний пиріг. Вершково-яблучна начинка з легкою кислинкою, хрустке тісто і незрівнянний аромат кориці – знаменита поетеса знала толк в десертах! Рекомендується вживати в теплому вигляді.

Інгредієнти для приготування цветаевского яблучного пирога:

Тісто:

  • 100 г вершкового масла
  • 70 г сметани жирністю 20%
  • 160 г борошна
  • по 1 чайної ложки розпушувача і цукрового піску
  • щіпка солі

Начинка:

  • 3 яблука середнього розміру (бажано використовувати антонівку)
  • 200 г сметани жирністю 20%
  • 200 р цукрового піску
  • 1 яйце
  • 1 їдальня ложка борошна
  • 1 чайна ложка кориці

Як приготувати яблучний пиріг цветаевский:

  • Нагріти духовку до 180°С.
  • Розтопити вершкове масло і змішати зі сметаною. Додати борошно, просіяне з розпушувачем, цукровий пісок і сіль.
  • Замісити однорідне м’яке тісто.
  • Форму для випічки вистелити фольгою або пергаментним папером, рівномірно розподілити тісто по дну і сформувати бортики. Охолодити протягом 10-15 хвилин.
  • Для начинки яблука очистити від шкірки і нарізати часточками. У мисці з’єднати сметану з цукром, борошном і яйцем. Збити до однорідності. Додати корицю і перемішати.
  • На охолоджене тісто викласти яблука і залити сметанним кремом. Поставити в духовку на 45-50 хвилин. Верхівка пирога повинна зарум’янитися.
  • Остудити 10-15 хвилин у формі, потім витягти пиріг за краї пергаменту.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…