3 вересня 2016, 5:49

Заготовки

Заготовки з баклажанів на зиму

Задовольнятися смачними стравами з баклажанів хочеться не тільки влітку і восени, але і в зимові холоди. Якщо Ви теж їх любитель, то приєднуйтесь до нас і робіть заготовки з баклажанів на зиму.

Зміст:

  • Швидкі баклажани з маслюками по-корейськи
  • Баклажани в томатній пасті
  • Баклажани з помідорами
  • Баклажани в томатному соусі
  • Баклажанна ікра з перцем
  • 1. Швидкі баклажани з маслюками по-корейськи

    Смачні баклажани на зиму готуються з обов’язковим додаванням маслюків.

    Закуска виходить гостра, тому людям з хворобами шлунка потрібно зменшити кількість часнику і оцту.

    Інгредієнти для приготування баклажанів по-корейськи:

    • 1 кг баклажанів;
    • 1 кг маслюків;
    • Сіль за смаком.

    На заливку:

    • 4 маленьких цибулини;
    • Пухнастий пучок петрушки;
    • 5 часникових зубчиків;
    • 150 мл рослинного масла;
    • 150 мл 9%-ного оцту;
    • Сіль;
    • 3 ложки закип’ятила води.

    Приготування баклажанів по-корейськи:

  • На 4 шматки вздовж наріжте баклажани.
  • У каструлю налийте 3 літри води і додайте 5 ложок солі. Помістіть туди шматки баклажанів і відварюйте 12 хвилин.
  • Дочекайтеся, поки баклажани охолонуть і наріжте на шматочки по 4 див
  • Відварені маслюки додайте до баклажанів. Подрібніть цибулю і петрушку з часником.
  • Рослинна олія, вскипяченную воду, сіль, оцет і цукор змішайте і залийте сумішшю баклажани і гриби. Перемішайте і загорніть в банку.
  • Помістіть банку в холодильник. Через добу вже можна подавати до столу.
  • 2. Заготовки з баклажанів на зиму — Баклажани в томатній пасті

    Баклажани з томатною пастою мають особливість в приготуванні: в банку вони укладаються не хаотично, а шарами. Такий спосіб дозволяє їм просочитися.

    Інгредієнти для приготування баклажанів в томатній пасті:

    • 1,4 кг баклажанів;
    • 145 г томатної пасти;
    • Часник, петрушка, сіль за смаком.

    Приготування баклажанів в томатній пасті:

  • Наріжте баклажани на круги. Товщина повинна бути 1 див. Додайте сіль і витримуйте 20 хвилин.
  • З двох сторін прожарте баклажани до золотистої скоринки на олії.
  • Петрушку і часник подрібніть.
  • Баклажани помістіть в стерилізовані банки шарами. Новий шар покривайте зеленню і часником.
  • Прокип’ятіть томатну пасту і розведіть водою, щоб суміш вийшла як густий томатний сік. Залийте отриманим соком баклажани в банку.
  • Закрийте кришкою і поставте в холодильник. Через добу вже можна подавати на стіл.
  • 3. Заготовки з баклажанів на зиму — Баклажани з помідорами

    Запропонований рецепт розрахований на приготування однієї 3-х літрової банки.

    Інгредієнти для приготування баклажанів з помідорами:

    • 1, 5 кг помідорів (беріть черрі або звичайні);
    • 1 кг баклажанів;
    • 3 часникового зубчики;
    • Сіль;
    • Лаврушка і м’ята;
    • Пухнастий пучок петрушки і кропу;
    • перець горошком.

    На маринад:

    • 1,3 столової ложки солі;
    • 5 квадратиків цукру;
    • 3 ложки 80%-ного оцту;
    • 3 л води.

    Приготування баклажанів з помідорами:

  • Звільніть від шкірки баклажани, вирізати середину і додайте сіль. Витримуйте 3,5 години.
  • Зелень подрібніть і нафаршируйте нею баклажани.
  • Стерилізуйте банку півгодини і укладіть спочатку помідори, а потім баклажани. Лаврушку, перець і часник помістіть зверху і залийте маринадом. Стерилізуйте ще 40 хвилин.
  • Закатайте. Переверніть банку, дочекайтеся, поки повністю не охолоне .
  • 4. Заготовки з баклажанів на зиму — Баклажани в томатному соусі

    Для пікантного аромату додайте баклажани в томатному соусі сушені трави і часник.

    Інгредієнти для приготування баклажанів в томатному соусі:

    • 4,7 кг баклажанів;
    • 1,6 кг моркви;
    • 1,3 кг цибулі;
    • 2,8 літра томатного соку з м’якоттю;
    • Перець і сіль за смаком.

    Приготування баклажанів в томатному соусі:

  • На гуртки наріжте баклажани. Їх товщина повинна бути близько 2-х див.
  • Помістіть в ємність, посоліть. Витримуйте 20 хвилин. Відіжміть, щоб позбутися гіркоти.
  • Кружечки баклажанів прожарте з усіх боків і покладіть у велику каструлю.
  • Моркву з цибулею очистіть, нашаткуйте і обсмажте. Додайте до баклажанів.
  • Залийте томатним соком і тушкуйте на маленькому вогні 3,5 години. Додайте сіль і перець за смаком за 2 хвилини до кінця готування.
  • Готові овочі помістіть в підготовлені банки і закрийте кришками.
  • Стерилізуйте 0,5 л банки-25 хвилин, а літрові-40 хвилин.
  • 5. Заготовки з баклажанів на зиму — Баклажанна ікра з перцем

    Рецепт ікри з баклажанів відніме 40 хвилин часу, зате вживати ікру можна всю зиму.

    Інгредієнти для приготування ікри з баклажанів з перцем:

    • 1 кг баклажанів та помідорів;
    • 6 болгарських перців;
    • Пухнаста петрушка;
    • 2 ложки цукру і солі.

    Приготування ікри з баклажанів з перцем:

  • На шматки порізати баклажани, обсмажте з усіх боків і перекрутіть на м’ясорубці.
  • Помідори обдайте окропом, зніміть шкірку і подрібніть в м’ясорубці.
  • Моркву, цибулю і перець порізати, трохи обсмажте і перекрутіть на м’ясорубці. Зелень подрібніть.
  • Овочі з’єднайте з баклажаном, додайте цукор і сіль. Варіть 8 хвилин.
  • Помістіть в стерилізовані банки, загорніть і накрийте ковдрою або ковдрою.
  • Сподіваюся, що Вам сподобаються ці заготовки з баклажанів на зиму. Поділіться ними з друзями.

    Приємного апетиту!

    Джерело

    Завантаження…