13 листопада 2015 року, 9:27

Закуски М’ясо

Заливне м’ясне асорті

Заливні страви завжди були (і, впевнена, будуть) одними з основних страв на святковому столі. Вони чудово виглядають, ситні і смачні, особливо, якщо зроблені з м’яса або риби. Саме таке наше холодець м’ясне асорті.

Інгредієнти для заливного м’ясного асорті:

  • 2 столові ложки желатину
  • 0,5 кг телятини
  • 0,5 кг картоплі
  • 4 середніх морквини
  • 4 помідори
  • 200 р (1 банку) консервованого зеленого горошку
  • будь-яка зелень для оформлення

Як приготувати холодець м’ясне асорті:

  • Желатин потрібно заздалегідь замочити в 1 склянці холодної води на 30-40 хвилин.
  • Відварити в підсоленій воді телятину до повної готовності, вийняти з бульйону, остудити. Бульйон не виливати
  • Відварити разом моркву і картоплю. Вийняти з бульйону, остудити. Бульйони нам ще знадобляться.
  • Телятину нарізати шматочками, відварені овочі кубиками.
  • Порізати помідори часточками.
  • Змішати гарячі м’ясної та овочевої бульйони.
  • Желатин нагріти до повного розчинення і, помішуючи, вливати в нього тоненькою струечкой суміш бульйонів. Охолодити.
  • З банки з горошком злити воду.
  • Викласти м’ясо з овочами у форму для заливного. Прикрасити зеленню і залити желатином.
  • Поставити в холодильник до повного застигання.
  • Подавати з гірчицею або хріном.
  • До заливного м’ясного асорті подайте чудове аргентинське вино «Ля Кандела Бланко» або інше, за Вашим смаком.

    Приємного апетиту!