15 серпня 2016, 8:14

Випічка

Заливний пиріг зі щавлем і зеленою цибулею

Можливо, я пропустила сезон для цього пирога, перша дачна зелень вже отзеленела. Але якщо на вашій дачі зелений лук і щавель не переводяться все літо, то ви ще можете побалувати свою сім’ю перевіреним заливним пирогом з ідеальним поєднанням зелені та яєць. Дуже рекомендую!

Інгредієнти для заливного пирога:

Для тіста:

  • 280 г просіяного пшеничного борошна
  • 160 г м’якого вершкового масла
  • 400 мл кефіру
  • 2 яйця
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 1,5 столові ложки цукру
  • чайна ложка розпушувача

Для начинки:

  • за великим пучка щавлю і зеленого лука
  • 3 курячих яйця
  • невеликий шматочок масла зливного
  • щіпка солі
  • сушені трави і суміш перців — за бажанням
  • щіпка цукру

Приготування заливного пирога зі щавлем і зеленою цибулею:

  • Промиваємо щавель від піску і видаляємо стеблинки. Крупно нарізаємо.
  • Зелена цибуля промиваємо і подрібнюємо.
  • Яйця відварюємо, чистимо і дрібно рубаємо.
  • На сковороді розтоплюємо трохи вершкового масла. Кладемо туди зелену цибулю, солимо, перчимо, розмішуємо і додаємо щавель і щіпку цукру. Відставляємо сковороду в сторону і перемішуємо.
  • Додаємо яйця і наша начинка готова.
  • Для тіста: кефір збиваємо з яйцями, додаємо розм’якшене або розтоплене масло, ще раз добре збиваємо.
  • Поступово додаємо борошно з розпушувачем, сіль і цукор. Збиваємо до однорідності.
  • Виливаємо у форму половину тіста, розподіляємо начинку, виливаємо тісто.
  • Випікаємо близько 30 хвилин.
  • Нарізаємо на квадратики і подаємо. Їсти можна як гарячим, так і холодним.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…