22 червня 2016, 5:51

М’ясо

Запечена яловичина в гранатовому соусі

Фантастично смачна запечена яловичина!

Інгредієнти для запеченої яловичини:

  • Яловичина — 500 г
  • Цибуля — 3 штуки
  • Гранат (великий) — 1/2 штуки
  • Борошно — 1 їдальня ложка
  • Сіль — за смаком
  • Яловичий бульйон — 200 мл
  • Масло рослинне (для смаження)
  • Масло вершкове — 30 г
  • Сухарі панірувальні — 2 столових ложки
  • Петрушка — за смаком
  • Оцет — 1 ст. л.

Приготування запеченої яловичини:

  • Відварити яловичину в підсоленій воді. Остудити, бульйон не виливати, він ще стане в нагоді. Нарізати цибулю кільцями і обсмажити в олії до прозорості хвилин 7-10.
  • Додати борошно і обсмажувати до золотистої скоринки 3-5 хвилин.
  • Гранат помити, почистити.
  • Додати гранат до цибулі. Додати столову ложку оцту, залити бульйоном і тушкувати хвилин 10.
  • Яловичину нарізати на невеликі шматочки. У форму викласти половину соусу, зверху нещільно розкласти скибочки яловичини. Потім вилити решту соусу і знову викласти залишилися шматочки яловичини.
  • Зверху посипати панірувальними сухарями і полити розтопленим вершковим маслом.
  • Накрити фольгою і готувати 20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Потім зняти фольгу і готувати ще 15 хвилин до золотистої скоринки (можна в режимі гриль).
  • Посипати дрібно нарізаною петрушкою.

    Приємного апетиту!

  • Завантаження…