12 травня 2016, 3:32

Закуски М’ясо

Жюльєн в хлібному коровай

Оригінальний спосіб побалувати гостей смачним блюдом!

Інгредієнти для жюльєна в хлібному коровай:

  • Яловичина або свинина – 1 кілограм
  • Круглий хліб (білий або чорний) – 1 штука
  • Сир (тертий) – 100 грам
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука
  • Сіль, перець, зелень – за смаком

Для соусу бешамель:

  • Масло вершкове — 3 столові ложки,
  • Борошно — 1-2 столових ложки,
  • Молоко — 0,5 літра,
  • Сіль, перець

Приготування жульєну:

  • М’ясо відбити, порізати невеликими шматочками і смажити 10 – 15 хв.
  • Цибулю порізати, обсмажити на сковороді, щоб був м’який, і з’єднати з м’ясом.
  • Далі в каструльці розтопити вершкове масло на невеликому вогні і всипати борошно, продовжуючи нагрівати олійно-борошняну суміш. Додати повільно молоко і важливо не забувати перемішувати. Розмішуємо до однорідної маси. Довести соус до кипіння, проварити 5 хвилин, додати сіль, перець. Наш бешамель готовий!
  • У м’ясо з цибулею, додати сіль, перець, бешамель, добре перемішати і тушкувати 2-3 хвилини.
  • Видалити верхівку з хліба і прибрати весь м’якуш. Змастити стінки хліба зсередини маслом і викласти м’ясо з соусом в хліб, а зверху рясно посипати тертим сиром.
  • Накрити жульєн зрізаною кришкою і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 0,5 години.
  • Приємного апетиту!